Ředitel Novy: ČT si zaplatí, koho chce

20.04.2013 17:08

Ředitel TV Nova Jan Andruško zkritizoval v rozhovoru pro časopis Týden Českou televizi. Podle něj vytváří naprosto nevyrovnanou situaci na trhu.

Ředitel Novy: ČT si zaplatí, koho chce
Foto: nova.cz
Popisek: Logo televize Nova

Andruško poukázal na to, že cyklus Nevinné lži, který ČT vysílala, byl tak úspěšný, přestože byl přejatý z komerční televize. „Nicméně je zarážející, že možná nejúspěšnějším pořadem vzniklým pod novým vedením veřejnoprávní televize je formát přenesený z televize komerční. To mimo jiné ukazuje na poměrně zásadní komercializaci ČT, která pod novým vedením probíhá,“ komentuje ředitel.

Hospodářská soutěž na televizním trhu v Česku je podle Andruška nespravedlivá. „Problém je zejména v tom, že nás ČT může svými masivními finančními prostředky přeplatit, kdykoli se jí zachce. To zcela zásadně pokřivuje hospodářskou soutěž. Byli jsme třeba domluveni s tvůrcem na konkrétním projektu, ale on nakonec přišel s tím, že ho s námi bude dělat pouze v případě, když mu zaplatíme tolik, kolik nabízí ČT. To se v poslední době stalo hned v několika případech,“ uvedl ředitel Novy.

Podobné postupy jsou proto podle Andruška velmi znevýhodňující. „Někdy připlatíme, ale nejsme připraveni ani ochotni jít do totální cenové války, jsou cenové hladiny, nad které jít nechceme,“ doplnil pro Týden.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úlet Jakuba Voráčka, hvězdy ČT po boku Záruby. Hrubé

10:07 Úlet Jakuba Voráčka, hvězdy ČT po boku Záruby. Hrubé

Zblblí Češi na všechno skočí Andreji Babišovi. Tak se v minulosti vyjádřil někdejší elitní hokejista…