Revolta na sjezdu Babišovců. Šéfovi favorité ostrouhali

04.03.2013 6:34

Na víkendovém sjezdu byl předsedou strany ANO 2011 znovu zvolen miliardář Andrej Babiš. Přesto však majitel holdingu Agrofert nebyl s průběhem sjezdu tak úplně spokojen. Vadilo mu zejména, že do vedení nebyli zvoleni jeho lidé, které chtěl za místopředsedy.

Revolta na sjezdu Babišovců. Šéfovi favorité ostrouhali
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Největším překvapením byl podle MF DNES neúspěch Jaroslava Faltýnka, šéfa zemědělské divize Agrofertu. Ten se významně podílel na budování strany. Jeho neúspěch Babiše velmi rozladil. „Byl jsem překvapen, jak se stavíte k panu Faltýnkovi,“ řekl Babiš delegátům s tím, že pokud Faltýnka do vedení nechtějí, tak nechápe, proč jej osm krajů do voleb nominovalo.

Uspět se naopak podařilo Janě Valinčičové, která se stala novou první místopředsedkyní. V ANO měla na starosti vytváření krajské  struktury, je tedy v regionech dobře známá. Dvě třetiny delegátů ji podpořily i přesto, že návrh na její zvolení padl až na sjezdu.

Do předsednictva byla zvolena rovněž veřejnosti známá Věra Jourová. Ta uvedla, že Babišovo hnutí se chce zaměřit zejména na mladé voliče. Šance vidí u zklamaných podporovatelů Věcí veřejných, ODS, ale především u těch, kteří v prezidentské volbě volili Karla Schwarzenberga. „Ukázalo se, že tito mladí lidé byli ochotni odpustit Karlu Schwarzenbergovi, že je aristokrat, takže i Andreji Babišovi by mohli odpustit, že je miliardář,“ uvedla Jourová.  


 

reklama

autor: jav

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…