Říkám, že jsme slib neporušili, utřel Stanjura moderátorku. Pak se hádal, že nápoj není potravina

14.05.2023 12:20 | On-line

Ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) a předseda poslaneckého klubu hnutí SPD Radim Fiala debatovali v Partii Terezie Tománkové na CNN Prima News. „Daně se zvyšují jak na drátku, je to fabrika na zvyšování daní,“ podrobil vládu kritice Fiala. Stanjura se bránil, že některé daně byly naopak sníženy.

Říkám, že jsme slib neporušili, utřel Stanjura moderátorku. Pak se hádal, že nápoj není potravina
Foto: Screen CNN Prima NEWS
Popisek: Partie Zbyňka Stanjury a Radima Fialy

Stanjura již dříve řekl, že jednání o konsolidačním balíčku pro něj byla tím nejtěžším politickým rozhodováním. Jak nyní snáší kritiku a naštvanost lidí? „To jsem očekával. Myslím, že nám to bylo jasné. Když jsem byl tady v debatě u vás, tak jsem říkal, když chcete snížit schodek, máte pouze dva nástroje: snížíte výdaje, nebo zvýšíte příjmy. Nečekali jsme, že za to budeme chváleni, ale jsme přesvědčeni, že to udělat musíme. Celá debata byla o tom, kolik jsme schopni najít úspor a kolik jsme schopni sehnat příjmů,“ zmínil Stanjura v úvodu Partie.

„Začnu pozitivními věcmi, kterých je málo. Faktem je, že ty obrovské deficity způsobily ty vlády, které byly předtím. Vláda musela něco udělat. Něco se stát muselo. A teď už začínají ta negativa,“ zmínil Fiala. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Realita ??, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusekarelhrabě , 14.05.2023 14:36:23
Proč by neměli dostávat firmy jako MADETA Agrofet atd. co tu platí daně, dotace ??,Proč by měli dostávat dotace firmy co tu neplatí daně a ani je tu platit nebudou !! Proč dostávají dotace ti co tady buduji sklady a špinavý průmysl ?? Proč tu vyhrávají statní zakázky na cokoli firmy registrované v daňových rájích !!!!!???

|  21 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…