Rukavice dole! Zdechovský potupil ve studiu Rakušana. Jen co vyšel ven, začala „rvačka“

11.02.2024 17:40 | Monitoring

„Budu naštvaný na Víta Rakušana, pokud nevyjedná fakt dobrý migrační pakt. A pokud teď nezabere a nepřestane si dělat PR a nezačne makat,“ rozčílil se europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) v nedělní Partii na CNN Prima NEWS. A odpověď ze strany samotného ministra vnitra na sebe nenechala dlouho čekat.

Rukavice dole! Zdechovský potupil ve studiu Rakušana. Jen co vyšel ven, začala „rvačka“
Foto: ČT24
Popisek: Ministr vnitra Vít Rakušan v pořadu Otázky Václava Moravce

„Marketing strachu posun v hledání skutečně účinného řešení migrace nepřinese. Mrzí mě, že k němu vedle populistů a extremistů sahá i lidovec Tomáš Zdechovský. Co po letech přešlapování v otázce nelegální migrace potřebujeme, je solidární, celoevropský a hlavně věcný postup. A v tom je bohužel ‚úplně mimo‘ kolega Zdechovský. Je smutné, když europoslanec, jehož tým na migračním paktu údajně ‚strávil stovky hodin‘, nezná rozdíl mezi screeningem a azylovou procedurou, jak předvedl v minulém vstupu na Primě. Ještě smutnější je, že na oslabení některých opatření paktu si stěžuje europoslanec, když k tomu došlo právě během jednání s EP. My ale místo hledání viníka už teď hledáme způsoby, jak nad rámec paktu ochranu vnější hranice EU dál posilovat,“ napsal k dnešnímu vystoupení europoslance Tomáše Zdechovského v Partii ministr vnitra Vít Rakušan (STAN).

„Mrzí mě, že jste dnešní vzkaz ke spolupráci neslyšel. Takhle budete opět za hlupáka. Migraci, pane ministře, při vší úctě k vám, vůbec nerozumíte. A můžete mně dávat jakékoliv nálepky. Děláte to stejně jako Andrej Babiš,“ zareagoval Tomáš Zdechovský.

„Pane europoslanče, je mi to líto, ale každým dalším tweetem dáváte najevo neznalost. Matete diváky Primy, ty, kdo věci rozumějí, ale zmást nemůžete. Migrační pakt teď EP projedná ve výborech a pak bude hlasovat na plénu. Takže je to na vás, já svůj díl práce odvedl, jak nejlépe jsem mohl. Není na čase vyslat do EP skutečně kompetentní lidi, Danuše Nerudová, Jane Farský?“ zeptal se následně ještě v diskusi Rakušan.

„Pane ministře, ve videu říkáte, že nebudete dělat kompromisy. Tak vězte, že my to také uděláme a KDU-ČSL bude odteď hlasovat proti migračnímu paktu. Ale pokud chcete s migračním paktem pomoci, můj telefon máte. Jsem připraven s Vámi kdykoliv na téma prosazení funkčního migračního paktu ochoten se sejít. Krásnou neděli,“ odvětil ještě jednou Zdechovský.

Anketa

Jste pro zrušení koruny a zavedení eura v ČR?

94%
hlasovalo: 57768 lidí
„Budu naštvaný na Víta Rakušana, pokud nevyjedná fakt dobrý migrační pakt. A pokud teď nezabere a nepřestane si dělat PR a nezačne makat,“ rozčílil se europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) v nedělní Partii na CNN Prima NEWS. Tam nejen o důvodech současné vládní krize přišel diskutovat i poslanec Jan Lacina (STAN), jenž si pochvaloval, jak se Rakušanovi podařilo vládou „trochu zatřást“. V pořadu vystoupily i poslankyně Karla Maříková (SPD) a europoslankyně Kateřina Konečná (KSČM).

Europoslance Tomáše Zdechovského konkrétně nejvíce zajímalo, jak se Rakušan postaví k migračnímu paktu: „Možná budu naštvaný na Víta Rakušana, pokud nevyjedná fakt dobrý migrační pakt. A pokud teď nezabere a nepřestane si dělat PR a nezačne makat! Teď má měsíc na to, aby něco s migračním paktem udělal. Tam se ukážou jeho schopnosti,“ pravil Zdechovský.

„Je to možná ten amatérismus někoho, kdo nežije moc v politické realitě, jako malé dítě, které si vykřičí ten bonbón na své mamince. Ministr to mohl udělat kultivovaně, napsat premiérovi zprávu, že by chtěl tohle a tohle. Trošku to připomíná malé děti,“ doplnil lidovec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

krysy opouštějí koaliční potápějící se bárku a signalista dělá mrtvého brouka , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusecharl , 11.02.2024 17:59:57

|  29 |  0

Další články z rubriky

Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

11:30 Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

„Původní bílé křesťanské evropské obyvatelstvo je nahrazováno migranty stále se zrychlujícím tempem,…