S kauzou Tatra nemám nic společného, Barták vrší nesmysly, vzkazuje John

08.12.2011 17:51

Šéf Věcí veřejných Radek John popírá nařčení Martina Bartáka, že by měl stát u vzniku kauzy nákupu předražených tater do pro armádní účely. Proti bývalému ministru obrany ale žádné právní kroky podnikat nebude.

S kauzou Tatra nemám nic společného, Barták vrší nesmysly, vzkazuje John
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John

Martin Barták ve středu v otevřeném dopise naznačil, že je to právě exministr vnitra, kdo by mohl za vznikem kauzy Tatra stát.

„Nechci spekulovat, ale nebyl jste to náhodou vy, který v pozici ministra vnitra, a tudíž člověka, jenž musí znát příslušnost jednotlivých útvarů policie, přivedl redaktora Jana Kroupu k veliteli věcně nepříslušného útvaru a spolupodílel se tak na konstrukci celé pseudokauzy Tatra. Ani nevíte, jak rád bych se mýlil," napsal Barták v otevřeném dopise.

SLEDUJEME téma Tatra

"Pan Barták vytváří nesmyslné konstrukce, které nestojí ani za další postup," reagoval Radek John. Bývalý ministr obrany podle něj „vystřeluje kouřovou clonu a vrší nesmysly". V době, kdy vedl ministerstvo vnitra John prý redaktora MF Dnes Jana Kroupu „nikam nesměroval".

S kauzou Tatra prý nemá nic společného ani Barták. Jak napsal v dopise, v době zadání akvizičního procesu ještě ministrem obrany nebyl. „Stal jsem se jím až poté, co byl celý projekt nákupu vozidel Tatra dokončen a ta byla dokonce již dodána do výzbroje," vysvětlil.

John se nechal slyšet, že mu ve spojení s Bartákem o Tatru vůbec nejde. Chtěl prý ale poukázat na jiné podezřelé zakázky, které už ale během Bartákova působení uzavřeny byly. Jako příklad použil nyní již ukončený projekt výstavby nových pavilonů Ústřední vojenské nemocnice v Praze, který měl stát připravit o miliardy.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…