Schwarzenberg by měl potlačit své pocity a ustoupit u Livie Klausové, píše člen ODS

31.03.2013 7:55

Ministr zahraničí odmítá na post velvyslankyně na Slovensku navrhnout manželku exprezidenta Václava Klause s tím, že dostatečně nezná diplomatické řemeslo. Starosta Prahy 11 za ODS Dalibor Mlejnský oponuje, že kariérní diplomacie není všechno. Dnes jde především o ekonomické otázky. Domnívá se proto, že by schwarzenberg měl své stanovisko přehodnotit.

Schwarzenberg by měl potlačit své pocity a ustoupit u Livie Klausové, píše člen ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalá první dáma Livia Klausová navštívila prezidenta Miloše Zemana

Prezident Miloš Zeman si přeje, aby se velvyslankyní na Slovensku stala někdejší první dáma Livia Klausová. Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg to odmítá s tím, že manželka exprezidenta nezná diplomatické řemeslo. Nabízí se také úvaha, zda Zeman neodměňuje svou podporovatelku z přímé volby, kde se Klausová vymezila proti Manželce ministra zahraničí Therse Schwarzenbergové.  Starosta Prahy 11 Dalibor Mlejnský (ODS) má za to, že by měl ministr potlačit své pocity a Livii Klausovou jmenovat, protože je to profesí ekonomka a ekonomická diplomacie dnes hraje prim.

Diplomatické řemeslo není všechno

"Vždy svou zemi důstojně reprezentovala. Klíčovou roli nyní bude hrát ekonomická diplomacie a paní Klausová je profesí erudovaná ekonomka. Kvalifikaci na post velvyslankyně má tedy více než dostatečnou. Za odmítavým stanoviskem ministra zahraničí Karla Schwarzenberga vidím dozvuky prezidentské volby a negativní vztah k Václavu Klausovi. Pan ministr by měl tyto pocity potlačit a přistupovat k návrhu věcně," myslí si Mlejnský.

Závěrem přidává příklad, jenž vyvrací ministrův názor na diplomatické řemeslo. Herečka Magda Vašáryová také nebyla kariérní diplomatka a přece

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…