Šéfredaktor zdvihá prst: Tohle ať nezapadne. Bradáčová dohlížela na Šarocha. Až bude kandidovat na prezidentku, vzpomeňte na to

14.09.2019 17:39

Šéfredaktor serveru Info.cz Michal Půr se na sociální síti vyjádřil k šetření státního zástupce Jaroslava Šarocha a k následnému rozhodnutí zastavit trestní stíhání premiéra Andreje Babiše a dalších obviněných v kauze Čapí hnízdo. V kontextu s tím nezapomněl upozornit na roli pražské vrchní státní zástupkyně Lenky Bradáčové.

Šéfredaktor zdvihá prst: Tohle ať nezapadne. Bradáčová dohlížela na Šarocha. Až bude kandidovat na prezidentku, vzpomeňte na to
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lenka Bradáčová

Kauza Čapí hnízdo, u níž v pátek 13. září státní zastupitelství zastavilo trestní stíhání všech obviněných včetně premiéra Andreje Babiše, nemusí být ještě zcela vyřízena. Jak přibližují někteří experti, tak případ nyní ještě posoudí pražské Vrchní státní zastupitelství, které vede Lenka Bradáčová, a poslední slovo v této věci pak bude ještě mít nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman. Právě k Zemanovi nyní míří spis celého případu a jeho úřad nyní provede přezkum znovu. Zeman má tři měsíce od nabytí právní moci, aby případně nynější rozhodnutí jako nezákonné zrušil.

Situaci na Twitteru komentoval i šéfredaktor Info.cz Michal Půr, podle nějž by nemělo zapadnout, že na práci Šarocha dohlíží Bradáčová. Připomíná, že mu už dvakrát vyšetřování posvětila. „Až bude kandidovat na prezidentku, tak si na to vzpomeňte. Za jejího působení v Ústí se v regionu neuvěřitelně kradlo a nevyšetřovalo,“ upozornil Půr.

Stanislav Šulc na to však poznamenal, že kvůli Davidu Rathovi byla Bradáčová v televizi často. „Zjevně. To by mě vlastně zajímalo, kde se poprvé vzalo, že je Catani v sukních,“ reagoval Půr.

Diskutér Jiří Hardoš by nepředbíhal a vyčkal by, až případ posoudí Vrchní státní zastupitelství. „Počkal bych, co ona na to. Stejně jako na závěr nejvyššího státního zástupce. Tím nic nehodnotím, jen bych byl malinko trpělivej, aby ty uzávěry nebyly předčasný, jak by řekli Cimrmani,“ napsal.

Sám premiér Babiš se pro Právo vyjádřil, že v případu ještě necítí zadostiučinění. Když ale státní zástupce a jeho nadřízený dospěli k tomuto názoru, tak prý doufá, že i další přezkumy dopadnou dobře.

Zopakoval svá častá vyjádření, že stíhání považoval za nespravedlivé. Nyní je rád, že není trestně stíhaný. „Jsem rád, že ČR už nemá trestně stíhaného premiéra,“ doplnil s tím, že bude ale ještě čekat na další vývoj.

Na poznámky, že se objevují hlasy, že státní zástupce Šaroch podlehl nátlaku, premiér zdůraznil, že žádný nátlak nedělal; jediné, co řekl, bylo prý to, že je přesvědčen o své nevině a že se nic nestalo. „Jestli tu byl nějaký nátlak, tak byl ze strany některých médií a demonstrantů,“ uzavřel.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…