Senátní volby na Trutnovsku budou pokračovat druhým dnem

06.01.2018 6:05

Druhým dnem budou pokračovat doplňovací senátní volby na Trutnovsku. Volební místnosti se otevřou v 8:00 a lidé budou moci volit do 14:00. Výsledky by měly být známy zhruba do tří hodin po uzavření volebních místností.

Senátní volby na Trutnovsku budou pokračovat druhým dnem
Foto: ANO
Popisek: Jiří Hlavatý

Do Senátu na Trutnovsku a v několika obcích na Náchodsku kandiduje devět lidí. Pokud žádný z nich nezíská v současném prvním kole voleb nadpoloviční počet hlasů, rozhodne o novém senátorovi za týden druhé kolo.

Volby se konají kvůli majiteli královédvorské textilky Juta Jiřímu Hlavatému (nezávislý za ANO), který byl v říjnu díky preferenčním hlasům zvolen do Sněmovny, a mandát senátora mu tedy automaticky zanikl. Hlavatý pak oznámil, že o křeslo senátora bude usilovat znovu. Poslaneckého mandátu se vzdal.

Volební účast v první volební den nebyla vysoká a výrazně se lišila podle okrsků. Ve volebním obvodu 39 je okolo 110.000 oprávněných voličů.

Kromě Hlavatého se o místo senátora ucházejí starosta Vrchlabí Jan Sobotka, který kandiduje za STAN a má podporu TOP 09, KDU-ČSL a ODS, za ČSSD kandiduje místostarosta Úpice Karel Šklíba a za Okamurovu SPD o zvolení usiluje majitelka tiskárny Luďka Tomešová z Trutnova. Za KSČM s podporou Strany práv občanů (SPO) kandiduje předsedkyně odborů v trutnovské nemocnici a zastupitelka v Trutnově Iva Řezníčková. Za Nezávislou iniciativu (NEI) kandiduje majitelka Luční boudy v Krkonoších Klára Sovová. Kandidátem Pirátské strany je pedagog a nestraník Jaroslav Dvorský z Trutnova. Občanská demokratická aliance do voleb vysílá galeristku Blanku Horákovou. Jako nezávislá o zvolení senátorkou usiluje Terezie Holovská, kterou trutnovský městský úřad zaregistroval dodatečně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…