Seznam zakázaných hostů, jmenovitě. Hysterický Železný, Witowská a poprask na pódiu... Petr Žantovský rozvířil, co se teď děje v ČT

Spustit čtení článku
Tato funkce je dostupná jen s aktivním předplatným typu Lepší čtení a vyšší.
29.01.2022 5:00 | Komentář

TÝDEN V MÉDIÍCH Hnutí, které organizovalo demonstraci proti pandemickému zákonu, se distancovalo od lidí, kteří v místě konání nainstalovali šibenici, a tvrdí, že s nimi nemá nic společného. „Nabízí se tedy snadné vysvětlení: šlo o provokatéry, jejichž úkolem mělo být diskreditovat celou protestní akci, což se koneckonců podařilo,“ říká v pravidelném přehledu mediálních zajímavostí Petr Žantovský a zabývá se i rozhořčením dnešních svatých mužů a žen. Stranou nemůže ponechat ani hulvátské chování moderátorky Witowské bránící svého chlebodárce a politicko-mediální přešlap ministra Fialovy vlády.

Seznam zakázaných hostů, jmenovitě. Hysterický Železný, Witowská a poprask na pódiu... Petr Žantovský rozvířil, co se teď děje v ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Žantovský

V Poslanecké sněmovně se tu a tam projednává zákon, který vyvolá ve společnosti velké pobouření. K něčemu takovému došlo v tomto týdnu. „Média těchto dní zaplnila vášnivá a emocionálně hutná prohlášení politiků vládní koalice ohledně demonstrace proti pandemickému zákonu, na níž byla k vidění symbolická šibenice s nápisem ‚Všichni vlastizrádci a jejich přisluhovači skončí na šibenici‘. Proti této opravdu nevkusné formě protestu se ohradila třeba šéfka Sněmovny Markéta Pekarová Adamová. Prohlásila: ‚Hrozba smrtí je zcela nehorázným překročením všech mezí civilizované diskuse a legitimních projevů nesouhlasu. Symboly tohoto typu do veřejného prostoru vyspělé společnosti dle mého názoru nepatří‘. S jejími slovy nelze nesouhlasit,“ uvádí pro ParlamentníListy.cz Petr Žantovský.

Hned ale dodává, že předsedkyně dolní komory Parlamentu předvedla, jak pěkně vykonstruovat všeobecnou frázi, která se dobře vyjímá v médiích. „To ministr vnitra Vít Rakušan byl konkrétnější, když napsal na twitter toto: ‚Naše země ale také musí být pro všechny občany bezpečná, nikdo nemůže nikomu vyhrožovat smrtí. Opravdu chtějí autoři šibenice někoho pověsit? A za co? Za zradu čeho? Za přisluhování komu? Může být majitel šibenice konkrétnější?‘ Nu, nejsem majitel této ani jiné šibenice, takže panu ministrovi neodpovím. Mám ale nutkavý dojem, že podobné akce jsou protestem proti neschopnosti vlády, této i předchozí, zabránit všežravé hydře vakcinačního byznysu, aby likvidovala občanské svobody. Trpělivost občanů není bezmezná,“ zdůrazňuje mediální analytik.

Když byla šibenice pro jiného, Pekarová i Rakušan mlčeli

Připomíná, že ministři zdravotnictví, kteří se točili ve funkci jak na dětském kolotoči, stále ujišťovali, že stačí jedna, pak druhá, třetí, ve hře je už i čtvrtá dávka očkování a budeme mít od nemoci pokoj, že ji nemůžeme dostat, natož abychom jí někoho dalšího nakazili. „O nepravdivosti těchto ujištění nás přesvědčuje realita. Věty o tom, že vakcinace není zárukou bezinfekčnosti, byly ještě loni touto dobou prohlašovány za konspirační teorii a jejich mluvčí za dezinformátory. A jak je u nás obvyklé, nikdo z těch, kdo vyslovovali podobná obvinění, se nikdy nikomu neomluvil. Tak soudím, že toto je hlavní důvod demonstrací proti vládnoucím elitám. Jestli ten či onen potentát je zapleten do vakcinačního byznysu a má z těch miliardových státních zakázek nějaký osobní profit, nechť zjišťují orgány k tomu příslušné, například ty, jimž velí právě ministr vnitra,“ doporučuje Petr Žantovský.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…