Sněmovna bude schvalovat sporná pravidla pro národní parky

02.12.2016 6:10

Sněmovna dnes bude schvalovat sporná pravidla pro všechny čtyři národní parky. Na programu je i podobně kontroverzní předloha, podle níž by už stát neplatil svým podnikům odškodnění za to, že je při hospodaření omezuje ochrana přírody.

Sněmovna bude schvalovat sporná pravidla pro národní parky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Interpelace na premiéra a vládu. Účast všech zúčastněných nebyla valná

Poslanci by mohli rozhodovat taky o insolvenční novele, jež má omezit šikanózní insolvenční návrhy a podvodné oddlužovací firmy, píše ČTK.

Předloha o národních parcích by měla podle ministerstva životního prostředí více otevřít nejcennější přírodu turistům. Kritici se obávají dopadů normy zejména na šumavské obce a tamní obyvatele. Sešlo se k ní mnoho často protichůdných pozměňovacích návrhů.

Návrhu na zamítnutí bude čelit novela o konci plateb státním organizacím za ekologická omezení. Zastánci nynějšího stavu uvádějí, že zakládá nerovnost vlastnictví. Naopak insolvenční předlohu by dolní komora měla schválit bez větších potíží, byť v ní patrně provede některé úpravy. Ve hře je například návrh, jenž zamezí vyhlášení úpadku u firem, které mají předpoklady uhradit dluhy v určité době samy.

V úvodní kole by měla Sněmovna posoudit novelu o zaměstnanosti, která mimo jiné mění pravidla agenturního zaměstnávání. Agentury mají platit kauci při vstupu na trh a vyšší pokuty v případě pochybení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…