Šojdrová shání v Řecku nezletilé Syřany a mezitím v Pákistánu... Šéfredaktor českého média se neudržel

03.11.2018 16:53

Europoslankyně Michaela Šojdrová (KDU-ČSL) vyrazila do Řecka, aby tam v uprchlických táborech našla padesát syrských sirotků, které by mohla vzít do Česka. Šéfredaktor týdeníku Echo Dalibor Balšínek si položil otázku, proč paní Šojdrová nepomáhá raději křesťanům pronásledovaným v různých částech světa. Třeba ženě, které hrozí smrt za maličkost.

Šojdrová shání v Řecku nezletilé Syřany a mezitím v Pákistánu... Šéfredaktor českého média se neudržel
Foto: David Daniel
Popisek: Europoslankyně Michaela Šojdrová a koordinátorka pomoci uprchlíkům Zuzana Lenhartová.

Česká politička Michaela Šojdrová se pokouší uvést v život svůj nápad přivést do České republiky padesát syrských sirotků a ukázat světu vlídnější tvář naší země. Chce dokázat, že jsme solidární i navzdory tomu, že český premiér Andrej Babiš (ANO) tvrdí, že Česko nepřijme ani jednoho uprchlíka. Před komunálními volbami nechal rozšiřovat stranické noviny, kde se tato věta skvěla na všech titulních stranách. Byla napsána i přesto, že Česko se podpisem mezinárodních dohod zavázalo uprchlíkům pomáhat.

Dalibor Balšínek má za to, že by lidovecká europoslankyně Šojdrová udělala lépe, kdyby pomáhala křesťanům pronásledovaným v různých částech světa. Např. křesťanské ženě, které hrozí trest smrti za to, že si vzala trochu vody.

 „Pokud se paní poslankyni Šojdrové nepodaří sehnat 50 sirotků, mohla by třeba pomoci křesťanské ženě a jejím dětem v Pákistánu. Kvůli tomu, že se napila vody, jí hrozí smrt, kvůli jejímu případu zemřelo už několik lidí,“ napsal Balšínek na sociální síti twitter.

Kauzu padesáti syrských sirotků považuje za nepromyšlené plácnutí do vody, které prozatím nepřineslo žádné výsledky.

Předseda Strany nezávislosti České republiky František Matějka v diskusi pod příspěvkem dodal, že by nejraději řešil případ jen oné ženy z Pákistánu a „bublinu“ se sirotky nechal stranou. „Já bych i změnil pořadí. Nejdřív udělat vše pro pomoc křesťanské ženě a jejím dětem v Pákistánu. A do té doby vůbec neřešit tu bublinu z kategorie ‚užitečný idiot‘ při hledání sirotků,“ napsal doslova Matějka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…