Sto chutí odpálit pár pořádných rachejtlí. Na truc Rakušanovi. Ministr Vyorala nadzvedl

29.12.2023 14:55 | Rozhovor

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Upřímnou soustrast všem pozůstalým a tichou vzpomínku všem zavražděným,“ přeje Tomáš Vyoral ve svém posledním zúčtování za tento rok kvůli předvánoční tragédii. Ale podle něho je něco podobného jen otázkou času. A viníků je dle něj hned několik. Není ani překvapen tím, že situaci „využil“ Vít Rakušan k výzvě proti ohňostrojům. „Ačkoliv nejsem žádným ohňostrojovým ‚fanšmejkrem‘ – ba spíše naopak – měl bych just sto chutí na truc uvědomělému eurosoudruhovi si koupit a odpálit několik pořádně hlasitých světel,“ říká. Vyjádřil se také k projevu premiéra a k štědrovečerní pohádce.

Sto chutí odpálit pár pořádných rachejtlí. Na truc Rakušanovi. Ministr Vyorala nadzvedl
Foto: Archiv Tomáše Vyorala
Popisek: Komentátor Tomáš Vyoral

Letošní Vánoce byly ve stínu tragédie na FF UK. Jak se na ni díváte? Znamená něco hlubšího nebo to podle vás byl náhodný incident?

Anketa

Vadí vám chování Andreje Babiše v TV debatách a v Poslanecké sněmovně?

8%
90%
hlasovalo: 43733 lidí
Předně upřímnou soustrast všem pozůstalým a tichou vzpomínku všem zavražděným během tohoto ohavného brutálního masakru. Rád bych věřil, ale alespoň pevně doufám, že jde o výjimečný a ojedinělý incident tohoto typu. Nechci být pořád jen negativní, ale bohužel dle mého a slovy klasika nebylo otázkou zda, ale kdy. Ať už jde o větší masakr ve škole, nebo i někde jinde. Na školní půdě je to o něco emočně vypjatější, než v kanceláři firmy nebo v tramvaji. Je třeba sundat lživé růžové brýle a zbavit se prefabrikovaných frází politických psychopatů a loutek a uvědomit si, že takových incidentů může přibývat. Významným faktorem pak je „liberální“ výchova současných generací rodičů, ve smyslu „můžeš všechno“, „můžeš být, co chceš“, „nemusíš nic“… Rodiče z dětí snímají veškerý tlak, zodpovědnost, povinnosti a stres – i onen takzvaně pozitivní. Načež pak stačí kdejaká prkotina nebo srážka s reálným životem – který není vakuem vytvořeným rodiči v dobré víře, která ovšem zabíjí – a dítě je na psychologa. V lepším případě. Dalším významným faktorem je degenerace filmového a seriálového průmyslu – kdy v zájmu nyní západního rektálního alpinismu v televizi takřka nonstop můžeme sledovat americké krváky plné násilí všeho druhu. Silný vliv pak mají rovněž média, která každý takový čin dlouho dokola propírají a přiživují se na něm, čímž dávají často zneuznanému a zamindrákovanému jedinci, který nic nedokázal, mediální prostor a známost. Tím mohou inspirovat další psychopaty. A nezanedbatelným faktorem jsou rovněž političtí potentáti, kteří svou činností, jež je řízena silami vyššími než oni, vedou společnost – nejen u nás – k degradaci a rozkladu. Ano, vzpomeňme třeba na zcela bezpředmětná koronafašistická nařízení likvidující psychické i fyzické zdraví drtivé většiny občanů. Opět nejen u nás. Všechny výše zmíněné faktory bohužel pak můžou vézt k tomu, co se stalo před Vánoci a co nás zase posunulo o krok blíž na západ. Bohužel.

Co říkáte na snahu vymazat osobu vraha z veřejného povědomí, ať už je to začernění očí nebo používání zkráceniny David K. místo celého jména David Kozák? Může to fungovat?

Vaporizace a jakákoliv cenzura reality v důsledku nikdy nefunguje stoprocentně, neb každá akce, díky bohu, vyvolává reakci či protiakci. Mediální negramoti, pologramoti a idioti hlavního proudu by dle mého však měli o osobě onoho psychopata a o celém případu již přestat donekonečna psát, neb je zásadní rozdíl mezi informovaností a senzachtivostí, která pak může vést z hlediska touhy po popularitě – sic logicky negativní – k inspirování některého z dalších magorů.

A ještě do třetice. Vít Rakušan se skrz nedávnou tragédii snaží dosáhnout toho, aby lidé i obce nepořádali novoroční ohňostroje. Minulý rok to bylo to samé, akorát si jako důvod vzali uprchlíky z Ukrajiny. Není to už trochu s odpuštěním prasárna, využívat takovou tragédii k dosažení svých cílů?

Tak že je Rakušan bezskrupulní, bezpáteřní pazgřivec, snad už pozná i hluchoněmý v kómatu. Proto ani tato prasárna u tohoto odkojence nátlakovky Aspen Institute nepřekvapí. Ačkoliv nejsem žádným ohňostrojovým „fanšmejkrem“ – ba spíše naopak – měl bych just sto chutí na truc uvědomělému eurosoudruhovi si koupit a odpálit několik pořádně hlasitých světel. Demagogie, pokrytectví a lži samozvaných lepšolidí tohoto typu jsou donebevolající a díky bohu často naopak kontraproduktivní a přinášející medvědí službu jim samým.

Jak se stavíte k nápadu Světlany Witowské děti připravovat na možnost, že do jejich školy vtrhne šílený střelec?

Mám za to, že je vždy zásadní léčit a řešit zejména příčinu. Ovšem v případě, že léčba příčiny může trvat jednu, dvě, tři generace, pak dává smysl se zaměřit i na důsledek… Tady s hysterickou propagandistkou a přítelkyní hradního pána Koláře v zásadě souhlasím. Štěstí přeje připraveným a lepší něco než nic… Pokud nejsou rodiče schopni v globálu vychovat své děti, z nichž se líhnou labilní sociopati či psychopati, pak musíme o to obezřetněji vychovat ty své.

Z méně vážného soudku, viděl jste vánoční projev premiéra Fialy? Podle lidí mu nakloněných se snažil vzbudit naději. Může Petr Fiala něčím vzbudit v lidech naději?

Fiala je parodie na premiéra, parodie na politika, parodie na chlapa, parodie na člověka… A parodie nemůže vzbuzovat naději, ale úsměv či posměch. Zahlédl jsem pouze Fialův naondulovaný obrázek s „profesorskými“ brýlemi, neslyšel jsem žádnou z jeho prefabrikovaných frází. Nicméně předpokládám, že Petro Fialenko opět rozhazoval rukama jak rozjančený rybář, zmínil, že za všechno může Putin, případně Babiš a že jeho vlastní grupa superhrdinů a hlavně superhrdinek všechno zvládla a stabilizovala. Jedinou naději možná vzbuzuje u toaletního papíru ve Strakovce, který se těší, až to bude mít konečně za sebou.

A ještě na odlehčení, viděl jste novou štědrovečerní pohádku? Daniel Vávra i Vadim Petrov k ní byli shovívaví, že je tentokrát neurazila. Daniel Vávra ovšem zkritizoval herecké výkony. Vy hrajete v divadle, máte pocit, že to s českými herci jde od desíti k pěti?

Neviděl, neb jsem k novodobým, jakože pohádkám krajně podezřívavý a skeptický. A troufám si říct, že zcela po právu. Pokud byla ta letošní výjimkou, budiž to jen dobře. Ale obávám se, že stejně jako stovky jejích soudobých sourozenců šlo o přehlídku pitvoření a přehrávání, kterým si herci a režiséři zřejmě mylně vysvětlují pohádkovost, o přehlídku trapného scénáře, případně trapných a do očí bijících politických a ideologických agitek.

Od analytika Jiřího Vojáčka přišla opět myšlenka se zavedením nějaké formy povinné vojenské služby. Co si o tomto nápadu myslíte? Prospělo by to mládeži nebo je to příliš nerealistická a drahá představa?

Pokud by nešlo jen o vlhké sny válečných štváčů v rámci připravované války s Ruskem, tak bych byl v určité formě pro. A jsem dlouhodobě pro. Jednak z důvodu připravenosti schopné části obyvatelstva na obranu země, jednak z důvodu prospěchu vůči fyzické i psychické odolnosti současných mladých, tzv. snowflaků či sněhových vloček. Realizovatelné je všechno a vzhledem k tomu, kolik peněz z kapes daňových poplatníků vyhodila předchozí koronafašistická a nynější ukrofilně totalitní vláda doslova do luftu, se finance zřejmě vždycky najdou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Na truc, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusekratkyzobak , 29.12.2023 16:40:08
Jsem rád, že Rakušanovi ty žádosti o zákaz ohňostrojů neprošel. Našly se vlezdoprdelnické radnice, tzv. služebníčci, ale u nás v OV rachejtle budou. Bude zase půl hodiny bordel , ale to k tomu patř. Když mohli poskoci od Jurečky pařit pár minut po střílečce na UK...... tak vo co jde?

|  6 |  1

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…