Středočeský kraj vyhlásí tendr, který zrušil po zatčení Ratha

13.08.2012 21:40

Radní Středočeského kraje dnes schválili nové výběrové řízení na dostavbu domova pro seniory v Uhlířských Janovicích na Kutnohorsku. Tendr za 160 milionů korun kraj vyhlásí tento týden. Na dotaz ČTK to dnes uvedl mluvčí kraje Milan Smutný.

Středočeský kraj vyhlásí tendr, který zrušil po zatčení Ratha
Foto: Hans Štembera
Popisek: Seniorka na sluníčku

Původní výběrové řízení Rada zrušila krátce po vypuknutí korupční aféry kolem bývalého hejtmana Davida Ratha. Kromě toho radní rozhodli o vyhlášení tendru na rekonstrukci objektu poskytovatele sociální péče v Ledcích na Kladensku. Náklady se odhadují téměř na 48 milionů korun. 

Podle Smutného bude mít dům pro seniory kapacitu kolem 170 lůžek. "Předpokládáme, že rámcová cena bude díky soutěži nižší než předpokládaných 160 milionů korun," dodal Smutný.

Radní kraje původní tendr po zatčení bývalého hejtmana letos v květnu zrušili společně s dalšími zakázkami za téměř dvě miliardy korun. Důvodem byla skutečnost, že stavební firma byla vybírána formou takzvaného užšího výběrového řízení, kdy se počet uchazečů v prvním kole zužuje pomocí vybraných kritérií. Výběrová řízení nyní kraj postupně obnovuje. Na konci července například znovu vypsal sedm nových tendrů na opravy silnic za více než 300 milionů korun.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…