Šup pryč s imigranty. Díky, Donalde, napsala učitelka... A hádejte, co následovalo

21.02.2017 8:52

Případ mladé učitelky z floridské Collier County Veronicy Flemming naznačuje, že i americká demokracie má své limity. Flemming poděkovala na Facebooku prezidentu Donaldu Trumpovi za jeho opatření v oblasti imigrační politiky a přivolala tím na sebe hněv vedení školy i rodičů školáků.

Šup pryč s imigranty. Díky, Donalde, napsala učitelka... A hádejte, co následovalo
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Donald Trump

Flemming učí na základní škole Parkside Elementary School, kterou navštěvují z 96 % potomci příslušníků menšin. Sedmdesát procent ze studentů potom tvoří děti přistěhovalců z Jižní a Střední Ameriky. „Sranda je, že když přistěhovalci nejdou do práce, tak za ně všechno zaplatíme my ostatní. Ale teď to vypadá, že bude přece jenom méně hladových krků. Užívejte si to, dokud můžete. Jsem ráda, když slyším o masových deportacích. Udělejme Ameriku opět skvělou. Díky, Donalde Trumpe!“

V jiné části Spojených států a v jiné škole by možná politicky laděný komentář učitelky prošel bez povšimnutí. Vzhledem k etnickému složení studentů však na sebe rozzlobená reakce jejich rodičů nenechala dlouho čekat. Jak referuje místní televizní kanál Fox 4, rodiče iniciovali on-line petici, ve které požadovali propuštění Flemming. Petici podepsalo na 2000 lidí a mnozí z nich se také účastnili demonstrace před budovou školy.

Jak poznamenává Fox 4, učitelka svůj příspěvek vložila ve stejný den, kdy se konaly po celých Spojených státech protestní demonstrace „A Day Without Immigrants“ (Den bez imigrantů, pozn. redakce). Zavřeno zůstalo mnoho restaurací a podniků, které zaměstnávají imigranty, a v mnoha případech dokonce odmítli v tento den jít do školy děti pocházející z imigrantského prostředí. Jak informovala rozhlasová stanice National Public Radio, ve Washingtonu se neučilo ve dvou školách a v oblasti Charlotte neotevřelo své obchody asi 250 podnikatelů.

Anketa

Chcete, aby se Tomáš Prouza stal ministrem?

3%
97%
hlasovalo: 7288 lidí

Svoboda projevu je sice ve Spojených státech posvátná, ale nejenom v tomto případě musela ustoupit politické korektnosti a multikulturalismu. Vedení školy učitelku do vyšetření celého případu dočasně „převelelo“ z učebny na administrativní pracoviště a rodičům poslalo smířlivý dopis, ve kterém je v politicky korektním tónu ujišťuje, že mladá učitelka na Facebooku vyjadřovala pouze svůj osobní názor, a nikoli názor školy jako takové.

„Naše práce a konkrétní kroky jsou jasným důkazem, jak moc nám záleží na našich dětech a jejich rodinách a jak moc jsme pyšní na společnou komunitu,“ napsal ředitel školy Parkside Elementary School Tamie Stewart. Vedle místních médií o kauze informoval i britský Daily Mail, kanadský deník Toronto Sun či NBC a server Breitbart News.

reklama

autor: pro

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …