Svědectví bývalého Piráta pořád platí: Bezhlavé slepice. Nadávají si. Pak někdo řekne další pitomost

13.08.2021 20:45 | Ze sítí

Piráti v posledních dnech řeší silný propad svých volebních preferencí, a ve straně tak začínají zaznívat hlasy, které volají po tom, aby se členové strany zodpovědní za předvolební kampaň „hodili přes palubu“. Někteří pak již znají původce klesajících preferencí jmenovitě, a zaznívá tak i výzva k odvolání vedoucího mediálního odboru strany, poslance Mikuláše Ferjenčíka. Jeden z bývalých členů uskupení ještě dávno před startem kampaně popsal, jak to běžně ve straně v případě nepovedeného marketingu vypadá. „Co je to zase za SPD hoax? TOPkaři? ODSka? KDU ne, je neděle. Následuje veřejné opovržení lidmi, kteří to sdílí,“ líčí, jak kauzy uvnitř Pirátů začínají. Pak ale dojde na šok, když se zjistí, že o hoax nejde. Následuje prý velké pozdvižení.

Svědectví bývalého Piráta pořád platí: Bezhlavé slepice. Nadávají si. Pak někdo řekne další pitomost
Foto: Repro Twitter
Popisek: Piráti slibují zatočit s korupcí

Předvolební kampaň Pirátské strany vzbuzovala nemalý rozruch již od svého počátku, a strana byla za své poutače, ukazující kupříkladu první místopředsedkyni strany a poslankyni Olgu Richterovou „bojující za přírodu“ s konvičkou u kytek v kanceláři či šéfa poslaneckého klubu Pirátů Jakuba Michálka chytajícího muže s bankovkami lasem, mnohým pro smích.

A ve stranu u většinové veřejnosti nepomáhají vzbuzovat důvěru ani výroky některých členů Pirátů – v poslední době například nemalý rozruch vyvolalo prohlášení pirátského poslance Ondřeje Profanta, že je naše „Sněmovna plná konzervativních bílejch páprdů a velká část inklinuje k fašismu“. Navíc v době, kdy se na něj provalilo, že jeho projekt WebTolerance, se kterým přišel v době svých osmnácti let, získal dotaci 14 milionů korun z veřejných financí od komise vedené jeho otcem, Martinem Profantem.

Není divu, že po podobných přešlapech partaji začínají nemálo klesat preference, a zatímco na jaře ji průzkumy dávaly na první místo, dnes už v některých průzkumech koalice Pirátů a Starostů míří prudce dolů, a to jak za vedoucí ANO, tak i za koalici SPOLU, sdružující ODS, KDU-ČSL a TOP 09.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…