Tady, tady a tady si v rozhovoru vymýšlel. Putinův nepřítel se ozval

10.02.2024 9:41 | Monitoring

Rozhovor Vladimira Putina s Tuckerem Carlsonem byl podle německého kancléře Olafa Scholze „směšný“ a „plný lží“ o historii války na Ukrajině. Tucet lží v rozhovoru identifikoval i ruský podnikatel a opoziční aktivista Michail Chodorkovskij. Elon Musk, majitel společnosti X, rozhovor také sledoval. Právník Ondřej Dostál ho za šíření proruského obsahu „nahlásil“ Vítu Rakušanovi.

Tady, tady a tady si v rozhovoru vymýšlel. Putinův nepřítel se ozval
Foto: Síť X
Popisek: Vladiimir Putin v rozhovoru s Tuckerem Carlsonem

Německý kancléř Olaf Scholz byl v pátek hostem Bílého domu, kde se setkal s prezidentem USA Joem Bidenem. Hlavním tématem setkání měla být skoro již třetím rokem probíhající válka na Ukrajině, role Evropy i pomoc USA, která je aktuálně pozastavená sporem v Kongresu.

Balíček 60 miliard dolarů v Kongresu blokují republikáni. Výměnou za jeho schválení trvají na zvýšení bezpečnosti jižních hranic USA. Proti vojenské pomoci Ukrajině se vyslovil bývalý americký prezident Donald Trump.

Anketa

Který diskusní pořad je nejlepší?

hlasovalo: 13019 lidí
Biden k blokovanému balíčku pomoci Ukrajině řekl, že „nepodpořit Ukrajinu ze strany amerického Kongresu by se blížilo zločinnému zanedbání“. „Bez pomoci Američanů bude situace na Ukrajině velmi, velmi obtížná,“ uznal na setkání německý kancléř Scholz.

Zmíněn byl i nedávný rozhovor ruského prezidenta Vladimira Putina s americkým novinářem Tuckerem Carlsonem, v němž Putin podle Scholze „říká spoustu lží o historii této války“. Celkově rozhovor Scholz označil za „směšný“. Ruskému prezidentovi jde pouze o to, aby „získal kus území svých sousedů“, přičemž takovéto jednání Scholz charakterizoval jako „imperialistické“.

Ruský podnikatel a opoziční aktivista Michail Chodorkovskij, který je Ruskem veden na seznamu tzv. „zahraničních agentů“, je též názoru, že Putinův rozhovor byl plný lží. Na svém účtu X přidal tucet příkladů.

Jedním z nich je například to, že Putin v rozhovoru prohlašoval, že Rusko je evropskou největší ekonomikou. Chodorkovskij věc uvedl na pravou míru s tím, že Rusko se v žebříčku zemí podle HDP v paritě kupní síly na obyvatele umísťuje až na 32. místě. Jako „lež“ identifikoval i Putinův monolog o tom, že Spojené státy Rusku slíbily, že NATO se nebude dále rozšiřovat na východ. „Taková dohoda nikdy neexistovala – řekl to dokonce i Gorbačov – a v každém případě země vstupují do NATO z vlastní vůle. Pokud Putin nechtěl, aby se NATO rozrůstalo, neměl svým sousedům vyhlašovat válku,“ napsal Chodorkovskij.

Rozhovor s Putinem sledoval i Elon Musk, majitel společnosti X.

Musk v době, kdy byl americký novinář Tucker Carlson vyhozen ze stanice Fox News, podporoval jeho příchod na sociální síť X. V souvislosti s jeho rozhovorem s ruským prezidentem se vyslovil i proti námitce, že by Carlsonovi neměl být umožněn návrat do Spojených států.

Na jeho příspěvek ironicky reagoval právník Ondřej Dostál. Oslovil ministra vnitra Víta Rakušana a udal Muska za sdílení proruského obsahu. „Haló, Víte Rakušane, práskat se nemá, ale oznámit se to musí, jak píšete v příručce! Hlásím, že uživatel Elon Musk šíří proruský obsah!“ napsal Dostál a navrhl, aby Muskovi Rakušan „vypnul web“ nebo aspoň s Věrou Jourovou napsali na X, ať mu zruší profil. „Jste mocný člověk uomo di rispetto, určitě vás poslechnou, chraňte nás.“

Celý rozhovor Vladimira Putina s Tuckerem Carlsonem ke zhlédnutí zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Lucie Kroutilová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Banda zoufalců. Dnes ráno měl rozhovor jen, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePutin z Putimi , 10.02.2024 14:27:05
na X-ku 150 000 000 zhlédnutí. A to rozhovor běžel v Rusku na všech tv kanálech v různých časech. Není divu, že jsou všichni západní lháři a pokrytci zděšení. K miliónům lidí se dostaly informace, které jim jsou dva roky západními masmédií zamlčována.

|  11 |  0

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…