Ti s pendreky se už bojí. Žaloudík vystoupil, sál burácel

27.01.2022 10:54 | Reportáž

Dnes probíhá konference o dopadu covidu a s ním spojených následků na jedince i společnost. Konferenci organizuje nadační fond Svědomí národa, zaštiťují ji pak senátoři Jan Žaloudík, Alena Dernerová a Jitka Chalánková, kteří ji i uvedli. Nejvíce přítomné pobavil profesor Žaloudík. Zmínil názory, že kdo pochybuje o vakcíně, pomáhá Putinovi. „Tak to už jsou konstrukce, kde já se můžu rozvinout, protože to je taková veselost, že při sedmičce bílýho se toho dá vymyslet daleko víc,“ řekl a na závěr přihodil vtip o médiích, kterým rozchechtal sál. „Ono už na pendreky nedojde, protože pendreků už se bojí nejen pendrekovaní, ale i pendrekující,“ sdělil též.

Ti s pendreky se už bojí. Žaloudík vystoupil, sál burácel
Foto: Repro Facebook
Popisek: Onkolog a senátor Jan Žaloudík

Anketa

Máte důvěru v prof. Jiřího Berana?

91%
5%
hlasovalo: 24034 lidí
Dnes probíhá odborná konference na téma dopadu covidu na jednotlivce a společnost v globalizovaném světě. Organizuje ji nadační fond Svědomí národa a pořádá Iniciativa nezávislých lékařů a vědců a také sdružení právníků a advokátů Pro Libertate. Hovořit na ní budou např. imunolog Jiří Šinkora, vakcinolog Jaroslav Turánek, mikrobioložka Hana Zelená a další vědci, ale např. také advokát Tomáš Nielsen. Probíhat má do večerních hodin, konferenci budou ParlamentníListy.cz sledovat.

Hovořili na ní ovšem i politici, tedy senátoři Dernerová, Chalánková a Žaloudík, kteří nad konferencí převzali záštitu. Alena Dernerová míní, že podobné konference budou nutné i v budoucnu. „Je nutné komunikovat, bavit se o tom, být demokratičtí a nebýt mainstreamoví. Když se mě někdo ptá na to, proč mám takové názory, tak říkám, že nejsem antivaxer, jsem lékař. Protože se tady bořily postuláty medicíny, které fungovaly po desítky, stovky let, tak si říkám, že je tady něco divného a shnilého,“ řekla v proslovu, jak se dostala na „druhou stranu“.

„Jsme v době, kdy sociální kontakty nejsou žádoucí, není žádoucí se potkávat, sdílet věci. To je špatně a je nutné to změnit,“ řekla ještě a doufala, že příčetnost nakonec zvítězí.

Senátorka Chalánková má za to, že v Česku je pošlapávána svoboda slova a je ráda, že narozdíl od jiných se na této konferenci nebude umlčovat. A poděkovala organizátorům i účastníkům.

Až komediální výstup měl senátor Žaloudík, který začal poznámkou, že je rád, že je poprvé v undergroundu. „Čekal jsem, že s doktorem Nielsenem přijdou i Plastic people,“ prohodil. „Ono už na pendreky nedojde, protože pendreků už se bojí nejen pendrekovaní, ale i pendrekující, takže v tom se to teď nějak odvíjí,“ pokračoval.

Konstatoval, že doba covidí umožňuje lépe poznávat lidi. „Je to všechno veselé, až tak, že bude ještě víc,“ pokračoval s ironií sobě vlastní a zmínil, že regulace strachem je jedna z nejúčinnějších. „Teď k tomu strachu z viru přibude strach z energetiky, strach z ekologie a strach z Ruska,“ odhadl vývoj.

„Včera bylo hezky na Aktuálně.cz, že kdo diskutuje, ne kdo protestuje, ale kdo diskutuje vůbec o významu těch opatření a vakcín, tak vlastně nahrává Vladimiru Vladimirovičovi a ruským vojskům. Tak to už jsou konstrukce, kde já se můžu rozvinout, protože to je taková veselost, že při sedmičce bílýho se toho dá vymyslet daleko víc,“ pobavil senátor publikum. Míní, že „kluci“ zkoušejí, kam až mohou zajít, čímž narážel na pandemický zákon.

Na závěr pak přidal vtip, jak Roubíček potká Kohna a říká mu: „Pane Kohn, já vám řeknu vtip, budete se strašně řehtat. Hrozně veselej vtip. Nezávislá média.“ A Kohn opáčí, že řekne také vtip, ale bude trochu sprostý. „Televizní kanál,“ bavil Žaloudík přítomné publikum.

„Máme bioinformační občanskou válku, jakou jsme nezažili, zatím nekrvavou, plné supermarkety, pořád kontroluju, 4 až 5 druhů rajčat v Lidlu, dokud to tak bude, tak se nic moc neděje, protože z Itálie i z Bergama to jde. Já tomu říkám patálie, protože je to patologie, která přišla z Itálie. Jiní říkají, že jsou to zločiny, další, že zlo Číny. Odkud to všechno přišlo a kam to přijde, to uvidíme, ale je strašně dobře, že se o tom pobavíme,“ zakončil svůj proslov.

Jeho vystoupení bylo v podobném duchu jako rozhovor s novinářem Jaromírem Ostrým, ve kterém prohlásil BIS za čučkaře, protože ve zprávě za rok 2020 nebylo ani jednou zmíněno slovo covid či virus. A popíchl je v tomto směru i za Vrbětice, že podle toho, jak dlouho trvalo prošetření, tak BIS si bude u koronaviru jistá v roce 2027. „To se vyhazuje od středověku, to je střelný prach. S virama je to složitější, ale kolem roku 2027 nebo později bych očekával, že se k tomu vyjádří. Do té doby si dejme volno zpívat,“ vtipkoval.

Tehdy také komentoval očkování, které má kvůli cestování. „Při všem trajdání to po mně nechtěli, jednou jedinkrát řekli, že to neplatí a mám jít do karantény. Tak jsem říkal, že jo, že na letišti půjdu, pak říkali: Pardon, vy máte diplomatický pas, vy nemusíte. Tak jsem pochopil, jak funguje epidemiologie. Vybavte národ diplomatickejma pasama a jsou v pohodě,“ vtipkoval. A již tehdy měl poznámku k úrovni diskuse: „Buď souhlasíte s tím, co se řeklo na ČT24, zuřivě. Nebo se ptáte. A pak jste skoro odmítač, popírač, komplikovač.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …