To Koudelka z BIS musí vidět: Žena, nebílá, pleny dětem vymění. Pravý pracovník CIA

04.05.2021 9:50 | Ze sítí

Inkluzivní a rozmanitá má být CIA podle svého nového ředitele. A odráží se to i v reklamě, která láká zájemce o práci. 36letá dcera imigrantů v ní rozebírá, jak je na sebe hrdá, jak jí její barva kůže vůbec neomezuje a jak dokáže vyměnit plenu, zatímco utěšuje své druhé dítě. Jak tyto talenty souvisejí s prací pro agenturu, která zkoumá vojenské i jiné schopnosti geopolitických nepřátel USA, není ve videu uvedeno. A sám ředitel CIA vydal podle serveru The Federalist oběžník, kterým oslavuje, že policista, který klečel Georgi Floydovi na krku, byl odsouzen. Výsměch na sebe nenechal dlouho čekat.

To Koudelka z BIS musí vidět: Žena, nebílá, pleny dětem vymění. Pravý pracovník CIA
Foto: Repro Youtube
Popisek: Šťastná, hrdá a interesekcionální feministka - pracovnice CIA

Americká CIA 19. března dostala nové vedení. Ředitelem tajné služby se stal bývalý ministr zahraničí za Barracka Obamy, William Joseph Burns. Jaké provedl změny je z pochopitelných důvodů tajné, nicméně jsou zde indicie, jakým směrem se za prezidenta Bidena bude americká tajná služba ubírat.

Anketa

Bojíte se onemocnění covid-19? (Ptáme se od 4.5.2021)

22%
78%
hlasovalo: 8619 lidí

Předně, je zde tato reklama na práci v CIA, kterou už se zaobírají nejen americká média. Mírně řečeno, používá módní slovník spojený s hnutím Black Lives Matter a politikou identit. „Když mi bylo 17, citovala jsem Zoru Neale Hurstonovou ve své přihlášce na univerzitu, o tom, jaké to je mít jinou barvu kůže,“ praví 36letá zaměstnankyně CIA. Uvádí také, že je dcera imigrantů, mluví španělsky i anglicky. „Umím vyměnit plenku jednou rukou, zatímco druhou utišuju brečící dítě,“ říká dále žena v reklamě na práci v CIA.

Záběry ze sídla CIA

„Jsem žena jiné barvy kůže, jsem matka, jsem cisgender (člověk, který se identifikuje se svými pohlavními orgány – pozn. red.) mileniál, diagnostikovaná s generalizovanou úzkostnou poruchou,“ informuje, zřejmě ve snaze vyjádřit, že CIA při svém náboru nediskriminuje. „Jsem intersekcionalistka, ale moje existence není jen otázkou toho, do kolika kategorií spadám,“ popisuje se žena ve videu s tričkem, které vyjadřuje její podporu pro feministky.

Cena Donalda R. Cryera za rozmanitost a inkluzi

Tvrdí, že si své zaměstnání zasloužila, že je kvalifikovaná a své povýšení si odpracovala. „Jsem vzdělaná, kvalifikovaná a kompetentní, a občas zápasím s pocitem, že bych mohla dělat víc a být víc pro své dva syny,“ míní. „Zápasila jsem se syndromem podvodníka (situace, kdy člověk pochybuje, že je tak dobrý, jak o něm ostatní říkají – pozn. red.), ale v třiceti šesti už odmítám zavádějící patriarchální ideje o tom, co žena může nebo by měla být,“ prohlašuje dále pracovnice CIA s tím, že je na sebe bez okolků hrdá.

Z videa už si na internetu lidé dělají legraci. „Dneska jsem nedal nic na twitter, protože to, že CIA vyplodila video s větou: ‚Jsem cisgender mileniál, diagnostikovaná s generalizovanou úzkostnou poruchou,‘ vyžaduje nejméně 24 hodin upřímného zamyšlení,“ komentoval satiricky novinář Michael Tracey.

V Česku video objevil herní vývojář Daniel Vávra. „Tohle je reklama na práci v CIA. Dozvíte se v ní, že paní umí měnit plíny, jakou má sexuální orientaci, že trpí úzkostí, ale nebude se omlouvat za to, co je. Mimo dalších 100 věcí, které zní v reklamě na CIA naprosto úchylně a děsivě. Koudelka z BIS by taky měl něco takovýho natočit, aby byla Biska pořád světová a šla s dobou!“ doporučil. Dodejme, že BIS není americkým protějškem CIA, jedná se o kontrarozvědku. Nicméně, ředitel Koudelka od agentury v roce 2019 obdržel cenu George Teneta. „Toto nejvýznamnější ocenění, které CIA dává, beru nejen jako ocenění své práce, ale především jako ocenění práce BIS,“ vyjádřil se.

Že do CIA proniklo hnutí Black Lives Matter ukazuje i zjištění serveru The Federalist. Podle serveru sám ředitel CIA zaslal zaměstnancům oběžník, ve kterém chválí porotu v soudním případu Dereka Chauvina (policista, který klečel na krku Georgi Floydovi, a tak de facto odstartoval celé hnutí BLM – pozn. red.) za to, jaký vynesla verdikt.

„V oběžníku, který má The Federalist k dispozici, Burns oslavoval verdikt poroty ‚vinen‘ jako ‚krok vpřed‘ a vyzýval, aby se CIA zaměřila na odpovědnost. Burns také slíbil, že bude pokračovat v řešení ‚traumat rasismu a přetrvávající nerovnosti v zemi‘ tím, že bude klást důraz na ‚rozmanitost, rovnost a inkluzi‘,“ píše The Federalist a podotýká, že CIA nesmí zasahovat na půdě Spojených států, tudíž není jasné, jak chce šéf CIA prosazovat tyto ideály.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…