To bude kavárna koukat, s kým se setkal Andrej Babiš. Zde je FOTO

24.01.2019 12:41

Český premiér Andrej Babiš (ANO) vyrazil na světové ekonomické fórum v Davosu, aby si tu potřásl rukama s několika státníky, a především, aby zde představil nový projekt: Česko – země budoucnosti. K setkání s Babišem svolil např. brazilský prezident Jair Messias Bolsonaro. Prý toho spolu probrali opravdu hodně.

To bude kavárna koukat, s kým se setkal Andrej Babiš. Zde je FOTO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Sotva se Andrej Babiš vrátil ze své zahraniční cesty do Singapuru, Thajska a Indie, už je zase mimo Česko. Tentokrát dlí ve švýcarském Davosu. Je jedním z hostů Světového ekonomického fóra, kde se snaží představit Českou republiku jako zemi budoucnosti.

Anketa

Kdo je pro vás důvěryhodnější?

hlasovalo: 21073 lidí

Stál by např. o posílení obchodních vztahů s Brazílií, takže k jednacímu stolu usedl s tamním prezidentem Bolsonarem. Po jednání  se ke schůzi vyjádřil na sociální síti Facebook.

„Máme za sebou první jednání v Davosu, s brazilským prezidentem: Jair Messias Bolsonaro. Samozřejmě jsem mu hned představil náš projekt Czech Republic – The Country for The Future. Ten jsem vám tady ukazoval včera, je klíčový pro naši budoucnost. A pak i náš dvanáctiletý investiční plán. Brazílie je obrovská země a naše firmy tam mají spoustu příležitostí, od leteckého a obranného průmyslu po výzkum a zemědělství. Můžeme navázat na skvělou historii firem jako Baťa, Tatra a Škoda. Taky jsem panu prezidentovi předal pozvání k nám do Prahy od našeho pana prezidenta,“ prozradil Babiš.

Sluší se připomenout, že Bolsonaro je v Jižní Americe vnímán podobně jako 45. prezident USA Donald Trump, to jest krajně pravicový politik, kterému liberálněji laděná část společnosti občas nemůže přijít na jméno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…