To bylo křiku. Peake s Červíčkem už si notují

31.08.2012 16:20

Předsedkyně přípravného výboru vládní strany LIDEM Karolína Peake se dnes sešla s nově jmenovaným policejním prezidentem Martinem Červíčkem a po jednání bylo pryč její nedávné rozčílení. Nyní již plánuje, jak budou s novým šéfem policistů spolupracovat.

To bylo křiku. Peake s Červíčkem už si notují
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolína Peake před budovou vlády

Poté, co byl ve středu odvolán policejní prezident Petr Lessy, žádala vicepremiérka Karolína Peake transparentní výběrové řízení. Následně pak byla pobouřena, když ministr vnitra již po několika hodinách a bez předchozích konzultací jmenoval jeho nástupcem Martina Červíčka.

V pátek však bylo vše jinak. Peake se s Červíčkem sešla a po jednání podle serveru Novinky.cz nešetřila superlativy. „Nově jmenovaný policejní prezident mě ujistil, že boj s korupcí je dále jednou z priorit policie,“ uvedla po jednání Peake, která se prý s policejním prezidentem domluvila na pokračování spolupráce v poradním sboru vicepremiérky.

Smířlivě dnes také vysvětlovala, že její kritika nemířila k policejnímu prezidentovi. „Ne kvůli Červičkovi, ale spíše kvůli způsobu, jakým se podobné věci dozvídáme,“ popsala důvody svého rozčílení.

K jeho osobě již přistupují smířlivěji i sociální demokraté, kteří po jeho jmenování mluvili o puči na úrovni Února 1948. „Nový policejní prezident vstupuje do funkce s výrazným handicapem nedůvěry a řady podezření o jeho možném napojení na vládní strany. Místo garance nezávislosti jako v případě Petra Lessyho nad ním nyní visí velký otazník,“ uvedl stínový ministr vnitra Jeroným Tejc. Bude prý jen na Červíčkovi, zda svými kroky tato podezření vyvrátí.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…