Tolik že se jich bude brát? „Obyčejný“ truhlář přišel na to, že počty nesedí. A začal konat

Spustit čtení článku
Tato funkce je dostupná jen s aktivním předplatným typu Lepší čtení a vyšší.
30.11.2023 4:44 | Zprávy

Šedesát šest korporací vyzvalo premiéra Fialu, ať vláda schválí „manželství pro všechny“. Poslali k tomu i studii, jak to zemi prospěje. Přečetl si ji i pan Miroslav Novák, truhlář a otec od rodiny ze středních Čech. Když zjistil, jakými nesmysly je legislativní změna odůvodňována, došla mu trpělivost a rozhodl se dát dohromady protiakci. Petici na podporu tradiční rodiny podepsalo už skoro 150 podnikatelů a živnostníků. „Já se nechci stát aktivistou, ale nesnáším nespravedlnost,“ říká k tomu truhlář pro ParlamentníListy.cz.

Tolik že se jich bude brát? „Obyčejný“ truhlář přišel na to, že počty nesedí. A začal konat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pochod pro rodinu. Demonstrující chtěli poukázat i na to, že manželství je svazek jen mezi mužem a ženou

Před několika měsíci představilo 66 obchodních společností svou výzvu premiéru Fialovi, aby jeho vláda urychleně schválila „manželství pro všechny“. Představily k tomu studii mezinárodního konsorcia Open for Business, kolik otevření LGBTQ+ komunitě přinese zemi miliard, i právnickou argumentaci, že v 21. století je cokoliv jiného zpátečnické.

„Inkluze podle studií přitahuje do měst vysoce kvalifikovanou ‚kreativní třídu‘. Diverzita přináší v oblasti mladých talentů ‚efekt seskupování‘ a začlenění LGBT+ lidí je signálem otevřenosti, diverzity a kultury,“ stálo mimo jiné ve studii.

Hlavní tváří celé akce byl ředitel české pobočky Vodafonu, jehož společnost byla také hlavním sponzorem letošní Prague Pride.

Vysvětlení, proč se korporace takto angažují, někteří – vedle tlaku neziskových organizací a některých zaměstnanců – viděli v obavách z negativního skóre v ukazatelích ESG a DEI. ESG znamená „environmental, social and corporate governance“ a DEI pro změnu „diversity, equity and inclusion“. Toto hodnocení pak má vliv na jejich schopnost přilákat investory.

„Pokud nevynucujete chování, ať už jde o gender, rasu nebo složení vašeho týmu, bude to na vás mít dopad. Musíme si vynutit změnu,“ citují média natvrdo pana Larryho Finka, generálního ředitele společnost BlackRock, která je největším světovým správcem aktiv s majetkem přes 8,5 bilionu dolarů.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Když "lepšímu člověku" dojdou argumenty,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseKobliha57 , 30.11.2023 10:40:05
prohlásí protivníka za proruského aktivistu, člověka placeného Kremlem a podobné nesmyslné výplody slabého ducha.

|  14 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…