Účastníci potyčky v Kyselce dostali pokutu

10.01.2012 9:40

Přestupková komise v Kyselce na Karlovarsku uložila pokutu ve výši několika tisíc korun řediteli Karlovarských minerálních vod (KMV) Alessandru Pasqualemu a viceprezidentovi Asociace sdružení pro ochranu a rozvoj kulturního dědictví Martinu J. Kadrmanovi. Dostali ji za vzájemnou potyčku. Píše deník Právo.

Účastníci potyčky v Kyselce dostali pokutu
Foto: Hana Čechová
Popisek: Zdevastované Lázně Kyselka u Karlových Varů

K incidentu došlo v září minulého roku během návštěvy prezidenta Václava Klause v Kyselce. Kadrman nazval Pasqualeho dobytkem a on mu na oplátku uštědřil pohlavek.

Kyselka nebude tolerovat nadávky ani potyčky na veřejnosti

„Jednání ani jednoho z nich nehodláme v Kyselce tolerovat. Je pro obec nepřijatelné, aby se takové jednání, kdy někdo někoho nazývá do megafonu dobytkem a ten druhý na to reaguje byť symbolickým políčkem, stalo na veřejnosti normou,“ vysvětlila rozhodnutí přestupkové komise starostka Kyselky Eva Hoffmanová (nez.).

Kadrman se přiznává na stránkách své asociace, že má zaplatit tři tisíce korun. Podle Hoffmanové mohl dostat pokutu až pět tisíc korun.

Kadrman se odvolal, protože komise údajně nepotrestala Pasqualeho

„Celé řízení vyvolává mnoho otázek, na které neznáme odpovědi,“ komentoval v Právu Kadrman. Dodal, že Pasquale prý nebyl za incident nijak potrestán, a tak se proti rozhodnutí o pokutě odvolala ke Krajskému úřadu v Karlových Varech.

Hoffmanová tvrdí, že Pasqualeho facka byla projednána ve zkráceném přestupkovém řízení. „Sazby pokut vzhledem k fyzickému napadení jsou v tomto případě ze zákona stanoveny vyšší než v případě Kadrmana, a to mezi jedním až dvaceti tisíci korunami,“ řekla deníku Právo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…