Umělý covid? Profesor Turánek vážně: Umíte si představit, co by přišlo, kdyby to řekli?

07.01.2022 8:45

Imunolog a vakcinolog, nanotoxikolog a nanotechnolog, profesor lékařské imunologie Jaroslav Turánek se pokusil odpovědět na otázku, zda vlády nenapáchaly víc škody covidovými zákazy a tlakem na očkování, než samotný covid. Zamyslel se také nad tím, zda by covid mohl být umělého původu, tedy zda byl záměrně vytvořen v laboratoři. „Já to čtu takto...," jal se vysvětlovat.

Umělý covid? Profesor Turánek vážně: Umíte si představit, co by přišlo, kdyby to řekli?
Foto: Repro Vimeo
Popisek: vakcinolog a imunolog prof. RNDr. Jaroslav Turánek, CSc., DSc.

Profesor Turánek má za to, že se veřejnost nikdy nedozví, zda byl covid vytvořen uměle. Nebude jí to dovoleno.

„Když se podíváme, co nám sdělily tajné služby, alespoň na to, co bylo v novinách, v médiích, tak nám sdělily, že se pravdu pravděpodobně nedozvíme, asi jako o atentátu na Kennedyho. Takže já to čtu takto: Vy se tuto pravdu nikdy nedozvíte, protože vám ji nikdy neřekneme, protože ji vědět nesmíte,“ poznamenal Turánek v rozhovoru pro server Kupředu do minulosti.

Anketa

Jste pro zrušení Benešových dekretů?

1%
98%
hlasovalo: 20548 lidí

„Já jsem jenom chtěl říct, že to je, což každý ví, atomová politická bomba. Ve chvíli, kdyby se ukázalo, že to opravdu má souvislosti s institutem ve Wu-chanu, že v tom hraje nějakou roli americká a čínská strana, tak si představte, co se ve světě bude dít, kdo všechno bude chtít kompenzace? Úplně všichni, a je schopen takové kompenzace vůbec někdo dát? Není! Čili je to tak politická věc, že je lepší říct, že to vyskákalo z netopýrů, a je to uklizeno. Ale nejpravděpodobnější vysvětlení je, že to bylo opravdu z Wu-chanu, protože tam se s tímto virem pracovalo, tam byly záměry vytvořit vektorovou vakcínu na bázi koronaviru, která by byla zaměřena proti některým infekčním chorobám. V Číně je aktuální třeba HIV,“ pokračoval profesor.

Poté znovu zdůraznil, že už se lidé pravdu nikdy nedozví, protože ve Wu-chanu se nepochybně dlouho uklízelo, takže důkazy se už nenajdou.

Poté zdůraznil, že každý epidemiolog by měl říci jasné ne očkování proti konkrétní epidemii ve chvíli, když tato epidemie ještě probíhá. Protože pokud jsou lidé očkováni v průběhu epidemie, virus se očkování přizpůsobí a vyrobená vakcína může přijít vniveč.

 „A my jsme mu nastavili to, co odsuzuje každý epidemiolog, a to je vakcinace uprostřed pandemie. Virus, pokud má přežít, tak se musí adaptovat, to znamená, že ve chvíli, kdy jsou protilátky proti určité formě viru, tak se vyselektují mutanty viru, které protilátce nějakým způsobem utíkají, a my jsme pořád krok za virem,“ konstatoval Turánek.

Pár slov řekl také o rozdílné odpovědi lidského těla poté, co se virem nakazí a proti tomu postavil odpověď lidského těla, které je očkované.

„Ale pozor, přirozená infekce má ještě jiné složky, které jsou indukovány imunitní odpovědí, a teď mluvíme o protilátkové, která nikdy, a to dvakrát podtrhuji, nevede ke sterilizaci, ale jenom usnadňuje snížení virové nálože, zatímco uzdravení vede ke sterilizaci buněčnou odpovědí, kdy buňky imunitního systému, ať už NK buňky, nebo potom T-lymfocyty, které jsou zabíjecí, vedou ke zničení infikovaných buněk, a teprve potom může nastat, že jste viru prosti,“ upozornil profesor.

Proto platí, že očkovaný člověk, který nemoc sám neprodělal, může nemoc dál roznášet.

K hodnocení epidemie a toho, kolik lidí vlastně zemřelo na covid. Turánek má za to, že jde o respirační onemocnění, které odhalí, kdo je v jaké kondici, To, že v Česku je v poměru na počet obyvatel poměrně hodně úmrtí spojených s covidem, prý ukazuje, že česká společnost na tom po zdravotní stránce není úplně dobře. Podle profesora Turánka to platí především o seniorech.

Přesto by podle něj neměli lidé být tlačeni do očkování. To, zda se člověk nechá očkovat, či nikoli, prý musí vždy zůstat jen a pouze na něm. A pokud jsou k tomu lidé nuceni, podle profesora za tím stojí byznysové zájmy, protože neočkovaní lidé představují pro výrobce vakcín celou zásobárnu klientů.

„Tady máme skupinu, která je potenciálním zákazníkem, což jsou neočkovaní, kteří se nám nechtějí nechat očkovat po dobrém. Utíká nám tady spoustu klientů, tak se na ně zaměříme, ale nemůžeme to dát zákonem, to dobře vědí, že nemohou, tak, jak říkala paní ministryně financí, musíme jim tak znepříjemnit život, aby to do sebe dostali „dobrovolně“. A tady jsme u první milníku. Co je to za politiku?“ zeptal se rozzlobeně.

„Když to uzavřeme, tak nátlak, a tento vakcinační jarmark, nemá žádné opodstatnění. A není to nic jiného, než vakcinační jarmark, protože toto není vakcinační kampaň, když vás budou odchytávat na nádraží, a slibovat tenisky, iPhony, nebo další věci, na které vás nalákají. To je vakcinační kampaň, že kdyby to slyšeli odborníci typu profesora Rašky, profesora Zdeňka Jirsáka, nebo dalších významných vakcinologů, tak by chytali za hlavu,“ konstatoval Turánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…