Ústecko řešilo dotace. Miliardy budou znovu k dispozici žadatelům

25.07.2012 13:31

Po dohodě s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy pracuje Ústecký kraj intenzivně na akčním plánu, na jehož základě by měly být obnoveny platby v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Proti původnímu předpokladu kraj práci na plánu urychlil a po páteční plánované konzultaci na ministerstvu dokončí a odevzdá akční plán o několik dní dříve, a to nejpozději do konce července.

Ústecko řešilo dotace. Miliardy budou znovu k dispozici žadatelům
Foto: fcb
Popisek: Pavel Kouda

„Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost patří mezi zásadní programy, které významně napomáhají zlepšovat vzdělanost v našem kraji. Z různých analýz a studií máme potvrzeno, že kvalitnější a vyšší vzdělání občanů je jednou z cest při řešení vysoké míry nezaměstnanosti v Ústeckém kraji. To si plně uvědomujeme a je dobře, že patříme k nejaktivnějším krajům v tomto operačním programu. Proto se také snažíme o co nejrychlejší obnovení plateb z ministerstva školství,“ uvedl Pavel Kouda, náměstek hejtmanky Ústeckého kraje.

Hlavním závěrem schůzky mezi zástupci Ústeckého kraje a Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy je vzájemná shoda na co nejrychlejším obnovení plateb, a to na základě konkrétního akčního plánu, který bude obsahovat i úpravu kontrolních mechanizmů. K úplnému obnovení ministerských plateb by mohlo dojít již v průběhu září.

V rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji bylo dosud rozděleno 1,2 miliardy korun, což představuje do této chvíle 171 schválených projektů. Dosud bylo do programu celkem předloženo 607 žádostí o dotaci s požadovanou částkou 3,7 miliardy korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …