Útok na papeže! Kroupa podepsán pod textem proti hlavě katolické církve. A je zle

Spustit čtení článku
Tato funkce je dostupná jen s aktivním předplatným typu Lepší čtení a vyšší.
09.09.2023 5:15 | Komentář

TÝDEN V MÉDIÍCH Nejstrašidelnějším mediálním produktem tohoto týdne je článek neúspěšného politika Daniela Kroupy. Ten si vybral za terč papeže Františka, jemuž vyčítá, že sice projevuje toleranci vůči LGBT komunitě, ale že se tvrdě postavil proti podpoře stejnopohlavního manželství. V pravidelném přehledu mediálních zajímavostí nelze opomenout rozhodnutí dlouholetého moderátora České televize Jakuba Železného odejít z prestižní pozice v pořadu Události, komentáře.

Útok na papeže! Kroupa podepsán pod textem proti hlavě katolické církve. A je zle
Foto: archiv
Popisek: Chartista Daniel Kroupa

Začít musíme pro mnohé určitě mediální zprávou týdne. „Možná měsíce, nebo dokonce i roku, ne-li posledních pěti, sedmi let. A tím je odchod Jakuba Železného z jedné z nejviditelnějších pozic v České televizi. Tento pán v minulosti proslul tím, že moderoval diskusní pořad Události, komentáře tak, jako by byl jedním ze zpovídaných on, nikoli pouhým moderátorem, který má zjišťovat názory svých hostů. Skákal do řeči, nenechával domluvit, občas se choval málo vybíravě vůči hostům, kteří mu byli nesympatičtí. Ovšem takových bylo poměrně málo, protože Česká televize si v posledních letech celkem zvykla zvát pouze takové hosty, kteří vyjadřují její názor na věci, nikoli názory oponentní, s nimiž by bylo možné diskutovat a vést argumentaci, což je pracné. A to většinu moderátorů České televize moc nebaví,“ uvádí pro ParlamentníListy.cz Petr Žantovský.

Míní, že odchod Jakuba Železného z této prestižní pozice do jiných pořadů je pro televizi zdravý. „Samozřejmě je otázka, kdo ho nahradí. Na místě pana generálního, aniž bych mu chtěl radit, bych zcela překopal systém publicistických nebo diskusních pořadů, který tam je a který stojí v podstatě na pořadech paní Fridrichové, až donedávna pana Wollnera a těch dvou diskusních pořadů: ve všední dny Události, komentáře a v neděli nekonečné dvouhodinové exhibování pana Moravce v jeho Otázkách. To jsou pořady, které patří do první dekády nového tisíciletí a jsou jakýmisi pozůstatky tehdejšího způsobu televizního myšlení. Vezměte, jak vypadaly tyto pořady po roce 89, když se to jmenovalo ‚Co týden dal‘, ‚Debata‘ a moderoval to Ota Černý, Miroslav Dittrich, nebo Roman Prorok,“ vybízí mediální analytik.

Potlesk pro moderátora za rozumné rozhodnutí

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Udavačská rodina Kroupů, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseblade , 09.09.2023 11:15:54
Starý Kroupa disident a potomci estébáčtí udavači, kteří tajně nahrávali učitelku a potom ji napráskali, že pronesla údajně výroky neslučitelné s naším "demokratickým" školstvím, takže postižená učitelka má jak za bolševiků doživotní zákaz učit děti a to bez soudního rozsudku, a navíc ji trestně stíhali, protože si dovolila např. tvrdit, že v Kyjevě není válka, což je pro tyhle nové bolševiky pravda, která se nesmí říkat. Tihle soudruzi od Kroupů by doživotně měli chodit kanálama, ti se zapsali navždy do historie jako třeba slavný Pavlík Morozov, který napráskal vlastní rodiče.

|  12 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…