Uznání anexe Krymu a protiruské sankce: Zásadní náznak Donalda Trumpa

01.07.2018 11:35

Americky prezident Donald Trump odmítl v pátek vyloučit možnost uznání ruské anexe ukrajinského poloostrova Krym. Zhruba za dva týdny jej čeká schůzka s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Informaci v sobotu přineslo Rádio Svobodná Evropa (RFE / RL).

Uznání anexe Krymu a protiruské sankce: Zásadní náznak Donalda Trumpa
Foto: White house
Popisek: Donald Trump

Jestli existuje možnost uznání anexe Krymu se v pátek prezidenta Trumpa ptali novináři během letu prezidentským speciálem. „Uvidíme," odpověděl šéf Bílého domu. Podobně se podle serveru Parlamentné listy vyjádřil i ohledně případného zrušení amerických sankcí vůči Rusku, které byly zavedeny v reakci na anexi Krymu. „Uvidíme, co Rusko udělá. Budeme mluvit s Ruskem o mnoha věcech," uvedl Trump.

Možnost uznání anexe Krymu Ruskem Trump už během své kampaně před prezidentskými volbami v roce 2016. Od nástupu do Bílého domu se však v této otázce přidržoval kurzu uplatňování sankcí vůči Rusku, který společně s Obamou zvolila i Evropská unie. V souvislosti s Krymem se pak kriticky vyjádřil na adresu svého předchůdce Baracka Obamy. „Celou situaci - podobně jako i jiné záležitosti - řešil „nešťastným způsobem",“ uvedli jeho vyjádření noviny The New York Times.

  • Původní zdroj ZDE

S Putinem by Trump rád probral situaci v Sýrii, na Ukrajině, či vměšování se do voleb ve Spojených státech. Schůzka Trumpa s Putinem by se měla konat pouze několik dní po červencovém summitu NATO. Americký prezident chce podle všeho zlepšit napjaté vztahy mezi USA a Ruskem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…