VIDEO Hanba pro naši zemi! Britský premiér to před kamerami pořádně schytal kvůli dětským uprchlíkům

27.04.2016 20:17

Britská labouristická politička Yvette Cooper udeřila na konzervativního premiéra Davida Camerona. Uvrhl prý Velkou Británii do hanby, když odmítl poskytnout doprovod dětským uprchlíkům ze Sýrie. Ti se následně ztratili.

VIDEO Hanba pro naši zemi! Britský premiér to před kamerami pořádně schytal kvůli dětským uprchlíkům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Velké Británie David Cameron

Britský premiér David Cameron prý vrhl na ostrovní království stín hanby, když poslancům tvrdil, že syrské děti nepotřebují zvláštní ochranu, pokud už jsou na půdě EU. Levicová politička Yvette Cooper ovšem připomněla, že se řada těchto dětí v Evropě ztratila, o jiných se ví, že žijí na ulici a jsou nuceny žebrat.

„Dětské domovy v Řecku a v Itálii jsou plné a přes tisíc dětí prožívá v Řecku opravdu drsné noci. Jak můžou být v bezpečí? Deset tisíc osamocených dětí v Evropě zmizelo. Jak mohou být v bezpečí,“ ptala se Camerona politička, když se poslanci přeli o to, zda by Velká Británie měla přijmout 300 dětských syrských uprchlíků. Informoval o tom server britského deníku The Independent.

Došlo dokonce i na paralelu dětských uprchlíků ze třicátých let dvacátého století, kteří prchali před řáděním nacistů. Premiér ale tuto paralelu odmítl s tím, že syrští uprchlíci opravdu jsou v bezpečí na území EU. A Británii podle jeho názoru nelze obviňovat z toho, že by uprchlíkům nepomáhala, neboť ostrovní království přijalo celou řadu běženců. Opoziční kritici premiérovi obratem připomněli, že Německo přijalo mnohem více uprchlíků než Británie, takže ostrovní vláda má co dohánět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…