VIDEO Heger z TOP 09 a Jiří Dienstbier natočili společný klip

05.08.2013 14:36

Projekt Rekonstrukce státu, jehož cílem je prosazení několika protikorupčních zákonů, představil nový videoklip. Roli si v něm zahrál i senátor Jiří Dienstbier (ČSSD) a poslanec a bývalý ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09). Podle autorů je jeho cílem upozornit na „největší protikorupční kampaň v České republice“.

VIDEO Heger z TOP 09 a Jiří Dienstbier natočili společný klip
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dienstbier

„Videoklip popisuje typické dobrovolníky, tzv. ambasadory kampaně, kteří ve volném čase obcházejí svoje zastupitele a přesvědčují je o podpoře devíti klíčových protikorupčních zákonů. Ambasadoři jsou často běžní zaměstnanci a studenti, kteří nepůsobí v politice, a rozhodli se apelovat na svoje zástupce,“ upřesnili autoři klipu pro server Novinky.cz.

Dodali, že projekt podpořilo již 46 poslanců a deset senátorů, a to včetně Hegera a Dienstbiera, kteří ve videoklipu vystupují coby kontaktní osoby pro ambasadory. „Ukázalo se, že někdy opravdu stačí málo, aby občané zašli za svým poslancem a získali jeho podporu pro protikorupční zákony. Sami ambasadoři z toho byli překvapení,“ sdělil koordinátor projektu Jiří Boudal.

Video naleznete ZDE.

„Dneska v noci měla jsem zvláštní sen, že od základů změním tuhle zem,“ zpívá dívka v úvodu videa, hned po varování, že návod obsažený v klipu může změnit fungování České republiky. Se slovy „stačí málo, aby se něco stalo“ se setkává s Dienstbierem a Hegerem, kteří jí věnují nejen svůj podpis, ale i úsměv na rtech.

Skupina prosazuje například průhlednější financování politických stran a volebních kampaní, zavedení elektronických majetkových přiznání politiků ke dni nástupu do funkce, rozšíření kontrolních pravomocí NKÚ či obsazování dozorčích rad odborníky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

19:50 Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

Sociální demokracie se snažila zrušit registraci koalice ČSSD pro volby do Evropského parlamentu. Zk…