VIDEO „Poď, zm*de. K*nda feťácká.“ Hřibova Praha přivedla nájemníky. Krádeže, řev, násilí, drogy, hnus

29.09.2021 15:21 | Reportáž

Do závěrečné části kampaně vytáhl Jan Čížek, dvojka SPD na kandidátce v Praze, s lokálním tématem. Totiž s umísťováním nepřizpůsobivých v městských bytech magistrátem. „Dneska to tady vypadá takhle a je to hrůza. Prostě běhá mráz po zádech, kam jsme se tady za ty tři roky vlády Pirátů dostali,“ uvedl v dokumentu, který natočil. A přidal záběry, jak se nepřizpůsobiví perou a nadávají si. Místní si stěžují a Čížek slibuje, že s nepřizpůsobivými zatočí.

VIDEO „Poď, zm*de. K*nda feťácká.“ Hřibova Praha přivedla nájemníky. Krádeže, řev, násilí, drogy, hnus
Foto: Repro Youtube
Popisek: Kandidát SPD Jan Čížek na Praze 10

Video natočil Čížek na své rodné Praze 10. „Tady pod Rapidem prostě žijeme odmalička, žiju tady 45 let. V tomhle parku jsem si jako malej kluk hrával a tady to byla vždycky pěkná výstavní čtvrť a všichni nám to záviděli, Prahu 10,“ svěřila se dvojka SPD na pražské kandidátce. „Dneska to tady vypadá takhle a je to hrůza. Prostě běhá mráz po zádech, kam jsme se tady za ty tři roky vlády Pirátů dostali,“ dodal Čížek, procházející se před soláriem, přes které se táhne dlouhé červené graffiti.

Anketa

Má se o zahraniční politice EU dál rozhodovat jednomyslně, čili i s naším právem veta?

98%
1%
hlasovalo: 10640 lidí
Obvinil Piráty, že na Prahu 10 přistěhovávají tzv. nepřizpůsobivé z celého Česka a místní se prý bojí večer chodit domů nebo i do sklepa či do parku. „Vykrádají je a fyzicky je napadají. Pán říkal, že si tam nechal kočárek a ráno ho najde plný použitých stříkaček,“ přidal k lepšímu. A jako důkaz následoval záznam z noční Ruské ulice, kde si vyřizovali konflikt narkomané a ozývaly se hlášky jako: „No poď, zmrde“ a „Jakou máš kundu feťáckou“ či „Ta dostane zejtra, kunda špinavá“.

„Je jasný, že jsou tady výtržnosti, a dokavaď tady byla zastávka, tak oni tam seděli na tý zastávce a dovolávali se toho, abych jim otevřela vchod nebo jim něco prodala. Volala jsem policii a policie jenom přijela a dvakrát to objela. Přímo doprostřed ulice si vzali pána z baráku a kopali ho do hlavy,“ svěřila se Čížkovi jedna z místních.

Další muž uvedl: „V tom bytě prostě bydlí nejen ti, co jsou tam hlášení, ale veškerý nepřizpůsobiví z okolí, kteří se tam střídají, a z chodby je vlastně jakoby pavlač, další obytná místnost, kde oni žijou. A když byly naše děti v kočárku, tak v kočárku jsem běžně nacházel stříkačky od drog, alkohol a takovéhle věci.“ Na což Čížek reagoval slovy: „Strašné.“ Muž ještě tvrdil, že dům je posprejovaný schválně jako značka pro nepřizpůsobivé, že dům je otevřený. Piráty vedená radnice podle výpovědi místních řekla, že případ je u soudu.

„To je člověk, který bydlí přímo pod těma fetama. Přímo vyhrožovali manželce, že podřežou děti,“ svěřil se další svědek a zmíněný muž to potvrdil a vysvětlil, že když dotyční „dělají bordel“ na ulici, tak on z okna natáčí a fotí.

Žena uvedla, že když volala policii, tak ta dorazila až za 12 minut a do té doby by dotyční člověka ukopali. „A já jsem jim řekla, že ho odtáhli tady vedle do vchodu, policie jenom potom přijela, třikrát to asi objeli a mě jako oznamovatele jenom prozvonili. A když jsem volala zpátky na to číslo, tak to ani nevzali, takže jsem neměla ani žádnou zpětnou vazbu,“ postěžovala si.

Čížek ve videu dále uvádí případ, že Petr Beneš, místostarosta Prahy 10 za Piráty, prohlásil, že nepřizpůsobiví a drogově závislí jsou potřebnější než například prodavačka z Lidlu, která žije v třígeneračním bytu. Prý se nejedná jen o tento dům, ale o rozšířenou pirátskou praxi, například ve Strašnicích.

„Důležitý je, aby měšťáci tady chodili a občas to tady vybrali. Ale bohužel, bohužel,“ posteskl si místní důchodce a popisoval, jak jednoho posílal na dětské hřiště. „No dyť je to tam jak v hašišovým doupěti. Si to tam píchaj!“ odůvodňoval strážníkovi, proč by měl na dětské hřiště jít. „A on na mě koukal a povídá: To není můj rajón. A odešel. Tak co si mám o tom myslet? On by měl vyrazit, vyhnat je a hotovo.“

Dále Čížek zavítal do Malešic. A obyvatelka domu ve čtvrti mu popisovala problémy. „Tady se neustále hádaj, řvou,“ řekla a dodala, že nepřizpůsobiví vysedávají a popíjejí a také prý prodávají drogy. Oficiálně je jich v domě jen sedm nebo osm. Ale neoficiálně „mraky“. „Tady ležel na cestě a chtěl se nechat přejet autem nebo autobusem. Lidi koukali z balkónu a řvali, jen ať přidá, ať ho teda přejede, chcípni a takovýhle,“ popsala Čížkovi zážitek.

Další segment byl z ulice Rektorská. „Toto jsou magistrátní byty za mnou a já jsem tady mluvil s občany Prahy 10, co tady bydlí, a oni mi to vysvětlili, jak to tady funguje. A je to docela šílený. Magistrát v současné době, to znamená Piráti na magistrátu, sestěhovává nepřizpůsobivé Romy z ubytoven, a co pochytají na ulici, tak je normálně stěhují do těch bytů a na každém patře má být údajně jedna romská problematická rodina. A oni je stěhují mezi seniory a důchodce. Tam žijí lidé, kterým je, jak jsem slyšel, 99 nebo 100 let. To jsou senioři, kteří potřebují klid a pohodu na dožití svého života,“ tepal magistrát Čížek. Mladí narkomané prý v domě kouří, fetují, v garsonce údajně žije deset a více osob, šíří zápach a pořádají večírky. A dokonce podle Čížka dochází i k napadání obyvatel.

„Ti nepřizpůsobiví tady nemají co dělat. Nebudou tady bydlet. Pokud se nebudou chovat slušně, tak se vrátí zpátky na ubytovny, nebudou bydlet mezi normálníma lidma, takhle to nejde!“ prohlašuje Čížek a vyzývá k účasti ve volbách. „My, Pražani, chceme žít v klidu, v bezpečí,“ prohlásil ještě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: kas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…