Ve škole politicky vychovat. Dominik Hašek se nedal a rozmázl to

20.09.2021 9:38 | Ze sítí

Obrázky ze škol opět oživily diskusi, jak moc a zda vůbec by se ve škole měla řešit politika. Poslanec Patrik Nacher za ANO se vymezil, že jeho dcera mu dělá radost tím, že se umístila na mistrovství České republiky v gymnastice a ne tím, jak je uvědomělá. „Podporovat StBáka a křivopřísežníka je ten nejhorší příklad pro své děti a mladou generaci celkově,“ reagoval na něj bývalý hokejový brankář Dominik Hašek a Nacher si pak povzdechl, že není divu, že opozice neoslovuje voliče, když cpe politiku všude. Ale podle Haška nejde o politiku, ale o vychovávání dětí k tomu, co je správné.

Ve škole politicky vychovat. Dominik Hašek se nedal a rozmázl to
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Dominik Hašek - Show Jana Krause 1. 6. 2016

Jak jsme již informovali, vyhrocená předvolební atmosféra se přenesla i do škol. „Dělník medicíny“ Martin Straka se pochlubil, že jeho ratolest sundala ze stěny foto prezidenta Zemana. „Dmu se pýchou, dcerka sundala pochcance ze stěny, krev mé krve,“ napsal na twitteru.

Zuzana Vránová zase ukázala, co její syn nakreslil ve školce, tedy „Plan jak sabit Babyše“. Od kterého se distancovala. „Politku před ním vůbec neřeším, má to ze školky. Tam se to řešilo furt. Sem to dávám jako vtip. Smrt nepřeji nikomu a dítěti dávám prostoru habaděj. Za ten obrázek jsem ho nepochválila, ale vysvětlovala,“ uvedla k obrázku, který vyvolal značnou diskusi.

Do této diskuse se zapojil i poslanec ANO Patrik Nacher. Ten prohlásil, že narozdíl od Martina Straky, který se holedbal politickou uvědomělostí své dcery, má radost z toho, že se jeho dcera umístila třetí na MČR v moderní gymnastice. „Každý to holt máme hozené jinak,“ konstatoval.

Ovšem hned vzápětí se stal terčem kritiky za to, že je poslancem ANO. „Taková šikovná holka a táta podporuje estébáka, co jí podělá budoucnost,“ ozval se jeden z komentátorů. „Vy jste milující otec, dle vašeho profilu a cpete politiku i sem? Ne, jste chudák a hulvát, P. Novotný by řekl koště…“  reagoval Patrik Nacher.

A přidal se Dominik Hašek. „Gratuluji Vaší dcerce (a samozřejmě tatínkovi také). Ovšem podporovat StBáka a křivopřísežníka (právě na své děti) je ten nejhorší příklad pro své děti a mladou generaci celkově. Tak to vidím já,“ vzkázal poslanci ANO. „A pak se divíte, že opozice neoslovuje nerozhodnuté voliče? Aby také ano, když její příznivci trollí a cpou Babiše i do ryze rodinných zpráv, notabene i tam, kde jde navíc o reakci na, podle mě, nevychovanost…“ ohradil se Nacher a ještě přidal hypotetickou situaci: „Zkuste si představit situaci, že by byl prezidentem K. Schwarzenberg a já bych se tu pochlubil fotkou, že jej dcera sundala ze zdi. Byl byste s tím ok? Nemyslím si. Mám kritický názor na Hřiba, ale respektuji, že je primátor Prahy a s podobným jednáním bych také nesouhlasil.“

Hašek se projevil ještě jednou, když další komentátor litoval toho, že někdo svému dítěti „plete hlavu politikou“ a tlačí do něho své názory. „To není politika. To je říkat dětem doma a ve škole, co mají dělat (co je správné) a co ne. Tedy NE likvidovat určité skupiny lidí, nepřísahat křivě na své děti. Vysvětlit nacizmus, rasizmus a odsoudit ho. Vysvětlit StB a odsoudit atd… A především jít příkladem,“ nesouhlasil bývalý hokejový brankář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…