Ve spekulacích kolem sKarty se dnes nikdo nevyzná, míní Müllerová

26.05.2013 9:17

Ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová v rozhovoru pro server E15.cz mluvila o sKartách. Projekt se podle ní připravoval v poklusu, a tak se teď musí napravovat. Na tom pracuje expertní skupina, která by vládě měla předložit řešení.

Ve spekulacích kolem sKarty se dnes nikdo nevyzná, míní Müllerová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně Ludmila Müllerová

Müllerová k sKartám uvedla, že se celou situaci snaží vyřešit ku prospěchu uživatelů a aby bylo vše po právní stránce v pořádku. Za nešťastnou věc považuje uzavření smlouvy s Českou spořitelnou.

Šance na nápravu tady byla. Dnes už se v tom nikdo nevyzná

„Jsem přesvědčená, že byla šance věci související s sKartou napravit. Dnes se už bohužel málokdo vyzná ve všech těch spekulacích a nepravdách, které se kolem sKarty časem vytvořily. A málokdo chce slyšet, že by mohla být pro stát i lidi dobrou službou,“ prohlásila v rozhovoru pro E15.cz.

Současná ministryně práce připouští, že předchozí vedení úřadu připravovalo projekt „v poklusu“. Příliš mnoho věcí se tak nedostatečně připravilo a změny se provedly příliš rychle.

Než budu pokračovat dál, budu vyžadovat maximum informací

Na napravení projektu sKaret teď pracuje expertní skupina, jejíž členové jsou experti z ministerstva práce, generálního ředitelství Úřadu práce ČR a České spořitelny. Müllerová má poté vládě předložit návrh změn. Konkrétní termín ale nebyl stanoven.

Na případného dalšího kostlivce ve skříni po Jaromíru Drábkovi je Müllerová připravená. „Ti, kdo mě znají, vědí, že chci mít maximum informací. Jen tak se mohu připravit a nejlépe rozhodnout, kam se vydat dál. Jednoduše je to cesta, na které se sem tam objeví nějaký výmol, dopravní komplikace a vy je nemůžete přehlížet, ale musíte s nimi počítat,“ uzavřela.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…