Věrnost odkazu Václava Havla a vzrušení. Michael Žantovský rozjel kampaň, podpořil jej zpěvák Klus a Miroslava Němcová

22.08.2020 8:27

Ředitel Knihovny Václava Havla, dlouholetý diplomat a překladatel Michael Žantovský zahájil kampaň. Chce se vrátit do Senátu. Senátorem již byl mezi lety 1996 až 2002, tedy ve vůbec prvním období nově zřízené parlamentní komory. Teď se chce do horní komory vrátit, neboť má obavy o vývoj demokracie v Česku a vzrušuje ho představa, že bude moct zlepšit poměry v této zemi.

Věrnost odkazu Václava Havla a vzrušení. Michael Žantovský rozjel kampaň, podpořil jej zpěvák Klus a Miroslava Němcová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michael Žantovský oznámil společnou kandidaturu za TOP 09, ODS, STAN a SNK Evropské demokraty v senátním obvodu č. 21 v Praze 5, Praze 13 a Řeporyjích

Symbolicky v den 52. výročí počátku okupace Československa Sovětským svazem zahájil Michael Žantovský kampaň za své znovuzvolení do Senátu. Začal tím, že uctil památku desítek lidí, které tehdejší okupanti zabili.

Má pocit, že je v Česku znovu ohrožena demokracie. Proto se rozhodl do Senátu vrátit a něco s tím udělat.

Vzrušuje mne představa, že budu moci udělat alespoň něco málo pro to, aby se poměry u nás zlepšily. ... Právě znepokojení nad vývojem, kterým se naše země v posledních letech ubírá, a věrnost odkazu Václava Havla mě nakonec přesvědčily, abych kandidoval do Senátu,“ uvedl.

Ředitele Knihovny Václava Havla přišli podpořit zpěvák Tomáš Klus, místopředseda Senátu Jiří Růžička, který kandidoval do Senátu s podporou TOP 09 a STAN, a Miroslava Němcová z ODS, která by se ráda stala senátorkou na Praze 1. Žantovský kandiduje na Praze 5. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…