Ví to Fiala? Babiš svolal tiskovku a byl k nezastavení

03.02.2022 9:42

Fialova vláda zabila celou tu iniciativu ohledně očkování! Oni pro lidi nedělají vůbec nic, jen se chlubí naší prací! Mají dát 20 miliard důchodcům! Šéf hnutí ANO Andrej Babiš vystoupil na další tiskové konferenci své stínové vlády a spustil palbu.

Ví to Fiala? Babiš svolal tiskovku a byl k nezastavení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš předal Strakovu akademii nastupujícímu premiérovi Petru Fialovi. Vláda v novém složení tedy poprvé zasedala

Nejprve odsoudil přijetí novely pandemického zákona.

Anketa

Má Miloš Zeman v tuto chvíli vaši důvěru? (Ptáme se od 3. 2. 2022)

78%
19%
hlasovalo: 55310 lidí

„Absolutně nemá logiku, proč vláda chtěla přijmout tento zákon. V čase, kdy de facto říká, že covid končí. Končí i Tečka. My jsme tomu věnovali obrovskou energii. Vláda zrušila covid pas, zrušila testování ve firmách i ve školách a zabila celou tu iniciativu ohledně očkování, i když sama říká, že očkování chrání životy lidí. A já myslím, že je to pravda,“ zdůraznil Babiš.

Poté vládě vynadal za to, jak se postavila ke stavebnímu zákonu připravenému ještě jeho vládou.

Jenže to nebylo všechno.

„A potom v sekci pro informace vláda informuje o tom, jak jsme naplňovali programy boje se suchem. My jsme říkali, že boj s klimatickou změnou je hlavně o vodě. Ale vláda říká, že všechny tyhle programy ruší. Ruší výstavbu přehrad,“ zlobil se dál Babiš.

Pak přišla rána. Babiš vypálil, že vláda musí dát 20 miliard důchodcům a další miliardy ostatním lidem, aby jim pomohla v současné energetické krizi. A nejen v ní.

„Ale to nejhorší, co tato vláda předvádí, je to, že v rámci nové predikce občané zaplatí o 60 miliard víc. My neříkáme, že to je Fialova drahota, jak říkali lidem oni o nás. Měla by dát důchodcům 20 miliard, měla by odpustit DPH všem, protože tím trpí i střední třída,“ upozornil v souvislosti se zdražením energií. „A ještě by měli navýšit platy, což my jsme udělali a oni jim to vzali. Tahle vláda nedělá nic, to jsme udělali my a oni se ještě chlubí naší prací. Já považuju za úsměvné, když SPOLU si vylepí, že prosadili v EU tranzici plynu a jádra. My jsme na tom pracovali dva roky s Francií, ale my bychom to takhle nikdy neprezentovali, protože to je úspěch celé České republiky. A oni se chlubí naší prací,“ nedal se zastavit expremiér.

„A proč tahle vláda nepomůže lidem? Mně píšou občané, že budou nakupovat v Polsku. Polská vláda nás následovala a snížila DPH na energie, pokračují s dalšími věcmi, ale tahle vláda nedělá nic. Nepomáhá ani lidem, ani podnikatelům,“ házel Babiš na Fialovu vládu jeden slovní granát za druhým.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…