Vlaječky Ruska a LGBT, Richterová mávala rukama. Nedopadlo to pro ni dobře

27.07.2023 22:02 | Monitoring

Pirátská poslankyně Olga Richterová na sociální síti stručně a jasně vysvětlila, proč podporuje manželství pro všechny, jaký způsob k tomu však zvolila, vyvolává pozvednuté obočí. Porovnala v této souvislosti Západ s Východem a použila k tomu vlajku LGBT a vlajku Ruska. „Tohle je idiocie, demagogie a manipulace,“ zní z reakcí.

Vlaječky Ruska a LGBT, Richterová mávala rukama. Nedopadlo to pro ni dobře
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Olga Richterová

Olga Richterová odprezentovala svůj postoj v krátkém videu, v němž na pomyslnou misku vah dává Západ, který zde představuje duhová vlajka LGBT, a Východ, jenž zastupuje vlajkou Ruské federace. A ptá se: „Chceme opravdu patřit na Západ? To znamená rovná práva,“ pozvedá vlajku, která je nejběžnějším znakem LGBT komunity. „Nebo se vydáme tam, kde svobodu spíše potlačují?“ vyzdvihuje ruskou vlajku. „Já mám jasno. A co vy?“ ukazuje následně, že její volbou byla vlajka v barvě duhy.

V komentáři svého tweetu Pirátka uvádí, že proto podporuje manželství pro všechny. „Naopak případné prosazení ústavní ochrany svazku muže a ženy by nás přiblížilo zemím, jako jsou Rusko nebo Maďarsko, kde svobody menšin potlačují,“ dodává varovně.

Porovnání, kterým šokuje, sklízí na Twitteru peprné reakce.

Jimi Olgu Richterovou nešetřil například komentátor Martin Weiss, který by rád nějaká relevantní data. „Tohle je idiocie v krystalicky čisté podobě. Někde jsem dnes četl, že současná politologie je nemyslitelná bez matematiky. Schválně ať nám ten člověk matematicky spočítá, jaký je netto výsledek takovéto binární volby,“ vybídl a odkázal na výpočty, jež ukazují, že na globální úrovni to spočítané je – minus pro Západ, plus pro Rusko a Čínu.

Pozornosti neušlo Richterové vyjádření Alianci pro rodinu, jejímž cílem je, jak už z názvu vyplývá, podpora rodiny založené na manželství muže a ženy. Podle ní politička šíří demagogii. „A máme tu horkou kandidátku na první místo světového šampionátu ve vrhu demagogií,“ uvedl spolek na svém twitteru.

„Aneb jak v lidech vyvolat pocit, že pokud nemají ty ‚správné‘ názory, tak jsou stejní jako ruští vrazi. Nechutná manipulace v praxi,“ hrozil se nad aktivitou pirátské poslankyně twitterový účet Konzervativních novin.

Konzervativní publicista Martin Schmarcz připomněl Richterové, že to má trochu popletené: „Do Ruska naopak patří metody, kdy se vynucuje mít jen jeden ‚správný‘ názor. A kdo má jiný, je nepřítelem společnosti a nepatří do ní…,“ podotkl.

„Jako já nevím, zkusme si srovnat třeba takové Německo a Polsko… Kdo z nich má/měl k Rusku blíž? Tohle je od Richterové celkem slušná dávka demagogie. LGBT opravdu není dělicí linka v geopolitickém souboji Západu a Východu,“ míní Jiří Richter.

„Přesně díky těmto tendenčním kokotinám to nikdy neprojde, takže díky, Piráti,“ rozezlil se na Richterovou člen vládní ODS Dominik Janků.

„Diskuse pod tímto tweetem dost nepříjemně připomíná, že ještě poměrně nedávno jsme byli ruSSácký satelit. Kdy se už konečně definitivně od té temné ruSSácké doby mentálně odstřihneme?! Moc smutné čtení,“ vyjádřil nespokojenost s některými názory diskutérů Ivan Komenda.

Další přispěvatelé do diskuse Richterové vzkázali, že nabídla „hodně omezený přístup, pokud srovnává LGBT s Ruskem“. Poslankyně si ale trvala na svém: „To je velmi pravdivý a faktický přístup. Je v Rusku taková ústavní novela? Je. Chystá se u nás? Chystá. Co je na tom omezeného, když to tak je?“ bránila se.

Došlo na dalšího oponenta, který konstatoval, že učinila argumentační faul: „Srovnávat tohle s Ruskem je fakt mimo, jste to samé co Babiš, akorát z druhého konce…,“ vzkázal. Richterová svá slova ale opět hájila tím, že nejde o žádný faul, ale fakta.

Sněmovna na konci června dala šanci navrhovanému uzákonění manželství i pro stejnopohlavní páry. Poslanecká novela občanského zákoníku odolala návrhům odpůrců na zamítnutí i vrácení předkladatelům k přepracování, což se obecně chápe jako mírnější způsob zamítnutí. Předlohu dostali k posouzení členové ústavně-právního výboru a komise pro rodinu, mají na to mít čtyři měsíce místo obvyklých dvou. Novela může doznat změn.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

To, že prosazuje LGBT, je její názor,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseŽivotní zkouška , 28.07.2023 8:30:24
ten jí neberu, ale to, že dle ní každý, kdo nepodporuje LGBT, je zaprodanec Ruska nebo Maďarska, to je podle mě projev absolutního kreténismu.

|  18 |  0

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…