Vlastizrádce, půjdete k soudu... Doufám, že nebude lidový, odpálil Rakušan

29.01.2024 20:02 | Monitoring

Ministr vnitra a šéf hnutí STAN Vít Rakušan zahájil dnes v pořadí svou druhou Debatu bez cenzury v Sokolově, kde byla stejně bouřlivá jako debata před týdnem v Karviné. Ministra přivítali rozhořčení lidé, kteří se ve vypjaté atmosféře hádali i mezi sebou. Rakušan byl označován za „vlastizrádce“ pro migrační pakt a dotazován, zda je nacista kvůli podpoře Ukrajiny. Nechyběla ani kritika „nekompetentní vlády“, která podle Rakušana „odejde po volbách“.

Vlastizrádce, půjdete k soudu... Doufám, že nebude lidový, odpálil Rakušan
Foto: Facebook
Popisek: Ministr vnitra Vít Rakušan na debatě s lidmi v Sokolově

S Debatou bez cenzury objíždí Vít Rakušan česká města, v nichž má nejvíce odpůrců. První zastávka v Karviné vyvolala mezi lidmi silné emoce a nejinak tomu bylo i v té druhé v Kulturním domě v Sokolově, kam rozhodně nedorazili lidé s přívětivou náladou. 

Na Rakušana se zde rozčílila žena, která chtěla znát odpověď na otázku, co udělá konkrétního pro lidi ze Sokolova. Než ale přišla odpověď ze strany Rakušana, začal se s ní hádat další muž, který přišel diskutovat a vadilo mu, že zvyšuje hlas. „Mlčte, přišli jsme diskutovat, tak mlčte,“ usměrňoval ji.

Naopak jeho další muž důrazně okřikl, ať s tím přestane. „Drž hubu,“ napomenul jej bez servítek.

„Já chci vědět, co udělá pro Sokolov, on jako člověk! A ne kecy,“ křičela dál účastnice debaty s ministrem.

Návštěvníci debaty se pak dohadovali mezi sebou i o tom, kdo bude do mikrofonu pokládat Rakušanovi otázky. Lidé pak pískali i po sobě. Stěžovali si také, že ministr Rakušan vyjíždí mezi lidi s Debatou bez cenzury, protože všude jinde očividně cenzura už je.

Předsedy hnutí STAN se pak jeden z mužů tázal, zda zná ekonomku Ilonu Švihlíkovou, která prohlásila to, co už velká část české společnosti dobře ví, a sice že vláda má Senát, Parlament i prezidenta, který jmenuje ústavní soudce. „Co tu tedy na nás zkoušíte. Vy si můžete schvalovat zákony nebo schválit i trest smrti. To je neslýchané,“ rozhořčil se na Rakušana.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Natálie Brožovská

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Hlupáci!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemobidick2020 , 29.01.2024 20:36:55
Nejhorší pro toho šmejda by bylo, kdyby tam nikdo nepřišel! Takhle mu posloužili jen jako užiteční idioti v jeho divadle o hrdinovi!!

|  12 |  1

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…