Voříšek na Nově definitivně končí. Kvůli nařčení ze spolupráce s StB

01.03.2013 20:59

Známý televizní moderátor Karel Voříšek definitivně opouští svou domovskou stanici Novu. Za jeho odchodem stojí nařčení z jeho spolupráce s StB. Voříšek odchází kvůli plánovanému soudu na očištění svého jména.

Voříšek na Nově definitivně končí. Kvůli nařčení ze spolupráce s StB
Foto: nova.cz
Popisek: Logo televize Nova

"Obě strany se tak rozhodly po vzájemné dohodě v souladu s pracovně právními předpisy. A to s ohledem na časovou náročnost kroků spojených s žalobou, kterou Karel Voříšek podal, aby se bránil nepravdivým tvrzením o jeho osobě," sdělila serveru Aktálně.cz mluvčí televize Nova Marie Fianová. Oblíbený moderátor vyhrál i několikrát diváckou anketu Tý Tý o nejoblíbenějšího moderátora. Mračna nad jeho pověstí se ale začala stahovat minulý rok na podzim, kdy se začalo o jeho minulosti důvěrníka Stb veřejně hovořit.

Podle Voříška je ale jeho nařčení ze spolupráce s tajnou policií nesmysl a poukazuje na čisté lustrační osvědčení, které bylo hlavním požadavkem pro jeho práci v televizi. Dohledatelný je ale fakt, že byl známý moderátor od roku 1984 členem KSČ a od roku 1983 do roku 1985 předsedou Fakultního výboru SSM. V materiálech StB má být Voříšek uváděn pod přezdívkou Renda. Celý soudní proces ale zřejmě zkomplikuje fakt, že právě onen údajný spis StB o Voříškovi měl být v prosinci roku 1989 skartován.

reklama

autor: ane

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …