Zaorálek soptil kvůli Kalouskově cisterně: Jak je tohle možné

28.05.2013 12:08

Stínový ministr zahraničí za ČSSD Lubomír Zaorálek vystoupil na krátkém tiskovém brífinku, aby se vyjádřil k „letištní kauze“. Tedy ke kauze, kdy ministr financí Miroslav Kalousek dal pokyn letištnímu personálu, aby do cesty letadlu postavili cisternu a znemožnili tak jeho odlet. Podle Zaorálka šlo o porušení všech bezpečnostních pravidel a mezinárodních norem.

Zaorálek soptil kvůli Kalouskově cisterně: Jak je tohle možné
Foto: Ladislav Carda
Popisek: V Ostravě začal 37. sjezd ČSSD

Na palubě letadla byl v tu chvíli ruský podnikatel Alexej Torubarov. Ten v České republice usiloval o azyl, ovšem navzdory stále probíhajícímu řízení byl nakonec vydán do Ruska. Právě jeho odletu tak chtěl Kalousek zabránit.

Lubomír Zaorálek vyjádřil nesouhlas s počínáním ministra Kalouska, který nařídil personálu zatarasení cesty cisternou. „Bylo to porušení všech mezinárodních předpisů. Nechápu, jak je možné, že pracovníci letiště Miroslava Kalouska poslechli." Podle Zaorálka k tomu Kalousek neměl žádnou pravomoc. „Nevím, jestli se báli, že potom svolá valnou hromadu a vyhodí je z práce,“ spekuloval Zaorálek.

Podle Zaorálka šlo o bezprecedentní ohrožení bezpečnosti pasažérů, které si Kalousek vzal jako rukojmí, a také o zneužití pravomocí. „Kauza letiště mi nepřipadá vůbec zábavná, naopak ukazuje, jak je nebezpečné mít neschopnou vládu.“ Podle Zaorálka vláda Petra Nečase není schopna kompetentně rozhodovat, ba dokonce ani jednotliví ministři mezi sebou komunikovat. Jen tak se podle něj mohlo stát, že ministři zahraničí a financí ani nevěděli, že ministr spravedlnosti Blažek už rozhodl o vydání podnikatele Torubarova do Ruska, a to i přesto, že řízení o poskytnutí azylu nebylo u konce.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…