Zeman je ožrala a sprosťák. Je mi jedno, jestli je Drahoš vítač. Volím jeho, napsal Jiří X. Doležal

17.01.2018 13:48

Ožralý sprosťák versus slušný člověk Západu. Tak vidí prezidentský souboj Miloše Zemana a Jiřího Drahoše publicista Jiří X. Doležal. Všichni slušní lidé by se proto měli spojit a táhnout za jeden provaz. Jak se pozná slušný člověk? Prý tak, že nevolí Miloše Zemana.

Zeman je ožrala a sprosťák. Je mi jedno, jestli je Drahoš vítač. Volím jeho, napsal Jiří X. Doležal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří X. Doležal

Před pár dny publicista Jiří X. Doležal v textu pro Reflex.cz napsal, že by se všichni slušní lidé měli spojit a zvolit profesora Jiřího Drahoše českým prezidentem. On sám prý v prvním kole volil Mirka Topolánka, ale v kole je připraven volit za prezidenta Jiřího Drahoše. Prozradil  také, jak se poznají dobří lidé.

Anketa

Jak byste ohodnotili dosavadní prezidentování Miloše Zemana? Jako ve škole

79%
3%
3%
2%
13%
hlasovalo: 27446 lidí

„Nejprve k definici slušného člověka – pro účely tohoto textu jím myslím všechny nevoliče Miloše Zemana, od pravičáků volících Topolánka jako já přes mlaďasy volící Hilšera až střední třídu, která to hodila Drahošovi, a samozřejmě i voliče, kteří to hodili jiným kandidátům. První kolo voleb ukázalo, že země není úplně v řiti, ale že se slušní lidé budou muset ještě za týden opravdu snažit, aby v Praze nevyrostl nový moskevský lihovar a z České republiky se nestala svazová republika Ruské federace,“ napsal publicista.

Celý článek naleznete zde.

Pokud by druhé kolo vyhrál Miloš Zeman, dál by fungoval tandem premiéra Andreje Babiše a Miloše Zemana. Doležal má za to, že pro Česko bude jen dobře, když se tenhle tandem rozpadne. K tomu je však třeba zvolit prezidentem Jiřího Drahoše. Aby se to podařilo, musí spojit síly voliči Jiřího Drahoše, Michala Horáčka, Pavla Fischera, Marka Hilšera a Mirka Topolánka.

Jiří X. Doležal ani na chvíli nepochybuje o tom, že Jiří Drahoš má své chyby a v mnohém s ním nelze souhlasit. Ale tak či tak bude lepším prezidentem, než je Miloš Zeman.

„Ano, je pravda, že v mnohém s Drahošem nesouhlasím, ale každopádně je to člověk Západu. Člověk noblesní, vzdělaný, kultivovaný, člověk, kterého můžu za jeho předchozí kariéru jen hluboce obdivovat, člověk, který reprezentuje to nejlepší, co tahle země má – totiž české mozky. A v tomto kontextu je mi úplně jedno, jestli je to vítač, nebo ne. Protože kultivovaný člověk se zralým názorem, který si decentně obhajuje a který já nesdílím, je pro mne vždy bližší než ožralý sprosťák, ze kterého stříkají nadávky, vodka a proudy nenávisti. Ano, Zemanův pohled na imigranty je mi bližší než Drahošův,“ napsal Jiří X. Doležal.

Celý článek naleznete zde.

„Ovšem volba mezi slušným člověkem odlišného názoru a ožralým Kundotamem, který občas říká podobné myšlenky jako já, je pro mne jednoznačná. Já nechci na Hradě reprezentaci vesnického lihovaru. Nechci tam zášť, zlobu, nenávist, zlomyslnost, jízlivost, nepotismus, lži a urážky – to jest všechno, co reprezentuje Miloš Zeman. Člověk, který jestli v něčem opravdu vyniká, tak ve sprostotě,“ doplnil.

Drahoše bude volit prostě a krátce proto, že chce, aby český stát v zahraničí reprezentoval slušný člověk a ne, jak publicista Jiří X. Doležal říká, „ožrala ze čtvrté cenové“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…