Zeman je šašek, řekl Polčák ze STANu. A viděl to Ovčáček...

10.07.2019 13:31

Šéf Pirátů Ivan Bartoš požádal o přijetí u prezidenta Zemana. A pravděpodobně netušil, co všechno tím vyvolá. Nahlédněte.

Zeman je šašek, řekl Polčák ze STANu. A viděl to Ovčáček...
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Jiří Ovčáček, mluvčí prezidenta republiky

Předseda Pirátů Ivan Bartoš požádal prezidenta Miloše Zemana o schůzku. Rád by s ním probral dnešní politickou situaci, její další možný vývoj. Rád by od Zemana slyšel třeba to, zda by prezident respektoval vůli Sněmovny, kdyby mu většina poslanců navrhla na premiéra někoho jiného než Andreje Babiše (ANO). O Bartošově žádosti informovala ČTK.

Dalo by se říci, že jde o standardní politický krok, jakých se v dnes a denně v různých zemích světa odehrává celá řada.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Anketa

Má se ZRUŠIT přímá volba prezidenta, jak navrhuje předseda ODS Petr Fiala?

5%
95%
hlasovalo: 21506 lidí

Jenže zrovna teď nabrala žádost Ivana Bartoše na Hradě pořádné obrátky. Ukázalo se, že prezident je ochoten přijmout šéfa Pirátů až v půli srpna, což rozčílilo staronového europoslance za hnutí Starostové a nezávislí Stanislava Polčáka. Namíchlo ho to tolik, že označil prezidenta za „šaška“. „Pro Babiše termín už zítra a pro šéfa nyní nejsilnější opoziční strany až někdy v půli srpna?! Je to fakt šašek,“ napsal Polčák v narážce na skutečnost, že premiérovi Andreji Babišovi (ANO) se přijetí u prezidenta dostane podstatně rychleji. Nejvyšší představitel státu přijme předsedu vlády už ve čtvrtek a budou spolu řešit stávající politickou krizi kolem ministra kultury Antonína Staňka (ČSSD).

ČSSD hrozí, že pokud Staněk ani po více než měsíci nezmizí z postu ministra kultury, jak si to žádá většina ČSSD, menšinová koaliční vláda Babiše a sociálních demokratů se může rozpadnout. Odvolání ministra Staňka už několik týdnů zdržuje právě prezident Miloš Zeman, kterému někteří ústavní právníci, např. Jan Kysela, vyčítají, že napíná Ústavu přes únosnou mez.

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček neváhal a na Polčákovo vyjádření ostře zareagovat. Politikovo vyjádření spojil s názorem jednoho z voličů, který si položil otázku, zda se Zeman půli srpna vůbec dožije.

„Jeden označí prezidenta republiky za šaška, druhý mu rovnou přeje smrt. A tahle nenávistná sebranka má tu drzost poučovat druhé o demokracii, morálce a hodnotách!“ rozčílil se mluvčí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…