Zeman leze do rakve. Šíří se skandální FOTO, které připomíná Kalouska

30.05.2018 12:01

Po Facebooku se šíří fotomontáž, kde prezident Zeman za asistence svých bodyguardů leze do rakve. Jde o variaci na známé záběry, kde Miloš Zeman na dovolené nastupuje do gumového člunu. O prezidentově úmrtí mluvil nedávno i Miroslav Kalousek. Na internetu existují tipovací soutěže o to, kdy prezident skutečně zemře.

Zeman leze do rakve. Šíří se skandální FOTO, které připomíná Kalouska
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Fotomontáží se baví antizemanovská část českého Facebooku. Obrázek se šíří po mnohých diskusních skupinách v rámci této sociální sítě. Na obrázku tři bodyguardi drží rakev, zatímco prezident do ní nastupuje. Jde o výstřižek prezidentovy siluety z fotografie pořízené během jeho letní dovolené, kde nastupoval do gumového nafukovacího člunu.

Facebookoví humoristé ale nejsou jediní, kdo spekuluje nad zdravím prezidenta. Již delší dobu existuje webová stránka s názvem „Kdy umře Zeman?“ na které probíhá tipovací soutěž s cílem co nejpřesněji stanovit datum úmrtí současného prezidenta republiky. Kdysi podobnou anketu se stejně nemístnou otázkou vyvěsil i na serveru ihlas.cz. O existenci ankety prezident Zeman ví, jak potvrdil během svého druhého inauguračního projevu v březnu 2018.

Foto: Kdyumrezeman.cz

Tipovací soutěž o úmrtí prezidenta

O skonu prezidenta ale přemýšlejí i vrcholní politici. Miroslav Kalousek nedávno na svém twitteru vyjádřil naději, že Česko bude mít prezidenta, který „bude náš, a ne Rusů“. Myšlenku završil slovy: „My se toho dožijeme, on už ne“, která věnoval Miloši Zemanovi. Kalouska a Zemana již dlouhodobě charakterizuje vzájemné nepřátelství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…