Albín Bílek: O pařížské tragédii v souvislosti s migranty

15.11.2015 18:14

Vážení vrchoví politici EU i států Evropy, tyto tragické událostí v Paříži jsou zřejmě důsledkem stopky pro migranty od jejich dosavadních protektorů v NSR a Francii.

Albín Bílek: O pařížské tragédii v souvislosti s migranty
Foto: vbsm.com
Popisek: Pietní místo po terorismu v Paříži

Pozná-li polik zlo až se tragicky projeví, není dobrým politikem (jedna z mnoha moudrostí, které vrcholoví politici neznají nebo ignorují). (Zde laický názor důchodce, od vrcholových politiků by měl být „lepší“, ale není.)

Vyslovujme občanům v postížených státech soustrast a nechejme je držet smutek za tragické obětí. My ale, co máme schopnost vidět v tragédii i moment, který musel jednou přijít (ten moment je v disproporci mezi nezvládnutým množstvím migrantů za lepší životní úrovni a v počáteční bezbřehé nabídce ze strany zejména Německa, které je nyní také v ohrožení. Ten moment již nastal a odveta za tuto „zradu“ na migrantech se právě uskutečnila ve Francii.

Okoralost mocných je bezbřehá. Vždyť mnoho médií i řadových občanů nerozumnou politiku vůči migrantům od počátku odsuzovalo, že jde proti životním zájmům Evropanů a předvídalo tragické konce, až narazí na své limity. Rozjet vlak je snažší, než jej náhle zastavit. Nyní, vůči 150 mrtvým Francouzům, jsou šokování. Ale to nepomůže, nebyli roky na úrovni doby a řádného politického rozhodování. Vždyť mezi migranty je 50% mladých lidí z bezpečných zemí, tedy i špatného ražení.

Je zde ještě náš speciálně „východní problém EU“. Nezvládnutí ekonomičtí migranti, porušující beztrestně unijní zákony, mají být připuštění k sociálním dávkám nejbohatších zemí EU, zatímco Východ EU je držen v „koloniálním ekonomickém područí a chudobě. Máme ekonomické vazby s EU od r. 1991 a po čtvrtstoletí dvě třetiny občanů zchudlo o 5% (dle analýzy ČMKOS), vysávaním od bohatých zemí EU. Jsme tedy občany EU druhé kategorie. Takže jsme na tom hůř než budou migranti!

Mám i nějaká laická řešení

Při různých úvahách nad příčinami této tragédie si lze alespoň přát, aby evropští řadoví voliči konečně vzali svůj rozum do hrsti, vzali svůj osud do svých rukou a společně EU změnili, nebo nespokojení občané „vzali své státy na své nohy“, odvedli je jinam a sdružili se nově a líp. Mám i nějaká laická řešení. Nezačnu u Libye a Syrie, ale u migrace na Jaře 2015, neboť tehdy i dnes mělo jít o ráznou akci k zajištění zákonů a pořádku, jako kdykoliv předtím, neboť rozjíždějící se vlak lze snáze zastavit.

1. EU měla povolat do východního středomoří dostatek vhodných vojenských plavidel, které by byly naváděny hlídkujícími letadly k plavidlům s migranty, které by naložili i s čluny (aby je měli na co vyložit u původního břehu). Zároveň zaevidovat čluny či nesmazatelně označit a podruhé na ně pohlížet jako za pašerácké (připrava porušit zákony EU), jako je tomu u somálských břehů, se všemi důsledky. Podobně nahlížet již na čluny, s naloďujícími se migranty za nečinnosti tamních vlád.

2. Lidem z valečných zón pomáhat (finančně a materiálně) v místech nalodění (projednat s vládami, pod pohrůžkou sankcí, že zodpovídají za jejich osud na volném moři, kam je posílají „nasmrt“. Též vést v daných oblastech kampaň vůči ekonomickým migrantům, že nemají v EU naději a navíc, od určitého data je čeká na evropské půdě vězení a jisté vyhoštění, neboť na ně bude pohlíženo jako na námořní a později pevninské delikventy – viz somálské břehy.

3. Výbuchy ve Francii (13.11) snad i pomalu orientujícím se politikům v EU, ale hlavně občanům dojde, že dosavadní přístup k imigrantům a jejich nezvládaný volný přístup na evropskou půdu, nejen selhal, ale má i předvídatelné tragické následky. Snad toto poznání (prozření občanů) změní politické chování v EU i mezi jednotlivými států, a to zejména v zemích, které jsou hlavními nositeli chybné imigratské politiky, která má tak tragické vyústění, zatím ve Francii, ale skončí to jen u ní?

Výbuchy v Paříži jsou spojené s migrací, ať chceme, nebo ne. Protože teroristé už potvrdili, že mezi nimi byl člověk, který před měsícem přišel přes Řecko do Evropy. To znamená, že je to jednoznačně spojené s tou vlnou lidí, kteří sem přišli, je jen otázkou s jakým úkolem právě tento člověk do Evropy přišel. Otázka je, jestli on to sem přišel zorganizovat. Protože samozřejmě s jeho zkušenostmi, které získal v rámci boje, v rámci Islámského státu, tak samozřejmě s těmito zkušenostmi byl vítanou posilou takovýchto útoků. Budou tyto akce čím dál častější?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…