Jan Ziegler: Tohoto uprchlíka by Česká republika přijmout měla

30.06.2018 21:19

Vladimír Luzgin se stal obětí totalitních tendencí v Ruské federaci. Odsouzen byl ve své vlasti za to, že na sociálních sítích sdílel názor o spoluvině Sovětského svazu na rozpoutání II. světové války.

Jan Ziegler: Tohoto uprchlíka by Česká republika přijmout měla
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Projevil svobodně názor na historii a souhlasil s tvrzením, že Sovětský svaz spolu s nacistickým Německem přepadly v září 1939 Polsko, a vyvolali tak spolu II. světovou válku. Poté si pro Luzgina v jeho městě Permu, kde žil, přišli agenti FSB, obvinili ho z trestného činu a soud mu udělil pokutu v přepočtu přes 80 tisíc korun.

Vladimír Luzgin na nic nečekal, utekl do České republiky, kde požádal o politický azyl, ale ta mu ho neudělila. To je dost nepochopitelné rozhodnutí. Není normální, aby byl člověk souzený za názor na historické události. Není to o tom, jestli má nebo nemá pravdu, ale o tom, že byl stíhán za to, že si dovolil souhlasit s nepohodlným názorem na historii. Tím, že Rusko za to lidí soudí a některé i posílá do vězení, není demokratickým státem a stává se diktaturou.

Autolakýrník z Permu je podle všeho slušným člověkem, který má k naší zemi blízko, navštívil ji už v roce 2014 a moc se mu u nás líbí, a chválí si hlavně příjemné obyvatelstvo. Vladimír Luzgin je člověk, který respektuje naši kulturu, má k ní blízko a není to žádný zločinec a v Rusku byl prokazatelně pronásledován z politických důvodů. Já proto doufám, že hloupé a nesmyslné byrokratické rozhodnutí ministerstva vnitra bude napraveno a Česká republika mu poskytne mezinárodní ochranu. Takové Rusy mám rád.

(více ZDE)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …