Jan Ziegler: Uprchlíci, kteří falšují doklady, nemají právo na azyl

16.10.2018 17:39

Je to alarmující zjištění, že až 200 000 lidí ročně pronikne do zemí Evropské unie na falešné doklady. Jsem rád, že europoslanec Tomáš Zdechovský na tento velmi vážný problém upozornil.

Jan Ziegler: Uprchlíci, kteří falšují doklady, nemají právo na azyl
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Každý extrém je nepřípustný, jedni by pomalu vpouštěli do Evropy každého migranta bez ohledu na následky a ti druzí by jej zas okamžitě stříleli. Obojí je špatně.

Existuje problém, že do Evropy přicházejí migranti na falešné doklady, a jejich až 200 tisíc ročně. To ovšem nemůžeme tolerovat, a jak správně upozorňují odborníci, mezi takovými lidmi jsou s největší pravděpodobností i muslimští radikálové připraveni organizovat sebevražedné atentáty. A těm musím zabránit v příchodu za každou cenu.

„Pašeráci migrantů se stále více organizují, vytvářejí sofistikované profesionální sítě, které fungují nadnárodně, čímž je tato bezpečnostní hrozba s kradenými doklady stále silnější. Interpeloval jsem proto Komisi, abych zjistil, jaké kroky proti tomuto fenoménu dělá,“ vysvětluje europoslanec Tomáš Zdechovský důvody, proč se už koncem června obrátil na Komisi.

Tím samozřejmě nechci říci, že všichni uprchlíci, kteří přicházejí do Evropy, musí být nutně zločinci. Jistě, jsou mezi nimi takoví, kteří jenom hledají lepší život. To je lidské, vždyť si přiznejme, že i z Československa neutíkali na Západ jenom političtí uprchlíci, ale i ekonomičtí migranti, kteří se chtěli mít lépe než v rozvojové socialistické zemi. Ale ti nebyli pro hostitelskou zemi nebezpečím. A samozřejmě také nechci zlehčovat zločiny komunistického režimu.

Ale jestliže se někdo snaží někam dostat na falešný doklad, tak je mu v tom třeba zabránit a důkladně ho prověřit. Lidé, kteří odcházejí za lepším životem, mají v drtivé většině buď vlastní, nebo žádné doklady.

Jan Ziegler

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.