Jiří Hrebenar: Ministerstvo práce a sociálních věcí lže

02.08.2011 19:30

Drábek a jeho tým se neštítí sáhnout ke kriminalizaci jedné velmi početné části obyvatelstva. Sto tisíc lidí tak bylo TOPáckým ministrem pojmenováno zloději a nekalými lidmi.

Jiří Hrebenar: Ministerstvo práce a sociálních věcí lže

Ministerstvo práce a sociálních věcí lže. Psal jsem o tom již v několika článcích, pokaždé se našlo několik hlupáků, nebetyčných recesistů neštítících se čehokoli. Konečně také média uvádí pravdu takovou jaká je. Zdravotně postižení jsou potichu okrádáni, potají bez zájmu médií.

Pravda je bohužel ještě horší. Už za panování ministra Škromacha docházelo k ministerským nařízením, kvůli kterým docházelo k uzdravování zdravotně postižených, jenže o tomto se mlčí. Pan zázračný sociální demokrat je spojován s báječnou sociální politikou, která se nikdy nekonala. Dnes, ale také daleko předtím, se začala nechutná praxe, která je nyní urychlována. Drábek chystá novou kontrolní komisi, jakousi revizi rozhodnutí o invaliditě, opět je toto jednání ministra některými hlupáky přijímáno s vřelým souhlasem.

Nepostižení si naivně myslí, že novými ministerskými kroky budou odhaleni podvodníci. Už nevidí, že 99 % lidí kterých se razie budou týkat, budou pouze velmi nemocní lidé. Hlavním snažením vlády a ministerstva asociálních věcí je dostat co nejvíce lidí do stavů zázračně uzdravených. A to je také cíl všech kontrol a prověrek.

Vláda chce vermomocí šetřit na těch nejslabších. Asociálnost je novým typem pravicového populismu. Konečně si to uvědomují také i ostatní média. Dlouhotrvající trend, dlouhotrvající směr započatý již za sociální demokracie je nyní nadále zvětšován a znásobován. Ve jménu pravicové ideologe, ve jménu pravicové nenávisti vůči všemu slabému a nemocnému se musí pozastavit jakákoli pomoc. Tady není hlavním důvodem ekonomická, ale ideologická povaha celého problému.

Pravicový populismus slaví díky předčasné smrti levice svátek a narozeniny zároveň. Vystupuje do popředí a občané hledající snadnou cestu, velmi jednoduše podlehnou. Problematika ultrapravice a pravicového populismu se netýká pouze zahraničí. Francie a Německo spolu s Maďarskem jsou typyckými ukázkami jak může takový politický trend vypadat. V Maďarsku uvažují o zakládání nucených prací pro nezaměstnané, ve Francii zbavují občanství arabské Francouze, tady se vlna nenávisti vzmáhá vůči klientům sociálního systému.

Zdravotně postižení jsou obětními beránky. Dostávají stále méně a méně. Hromadí se občané, kteří jsou poškozováni drábkovskými nařízeními. Kde jsou ty finance? Kde je ten stejný obnos peněz? Nějak přestávám věřit základní matematice. Pan ministr Drábek se možná učil jiné, nějaké pokročilejší matematice, ve které je stále menší příděl peněz stejným přídělem. Možná, že v takové ministerské matematice existují malé černé díry, které ubírají z balíku financí, aníž by o tom pan ministr věděl.

Opravdu mě už ta ministerská lež o stejném objemu peněz štve. Jedna lež je předváděna přes druhou. Pravicové poblouznění má daleko větší relevanci před skutečnostmi. To jsme ale už kdysi v minulosti zažili takovouto politickou slepotu. Máme se snad bát návratu některých pradávných hodnot a praktik? Uzdravovaní lidé jsou postaveni na hranici existence, nemohou pracovat, ale ono se nic neděje. Jedná se přeci pouze o statistická čísla nacházející se mezi řádky ministerských rozsudků.

Invalidní důchody jsou odebírány, spolu s nimi také v podivné politické mlze mizí nároky postižených lidí na finanční a společenskou podporu. Posudkoví lékaři si hrají se slovíčky. Slovíčkaření nechutného rázu je používané stále více. Lidská důstojnost se v posudkovém lékařství vytrácí. Jeden postižený člověk mající sám spoustu problémů je nyní konfrontován s politickou hloupustí. Je konfrontován s podporovanou laxností, amatérstvím posudkových lékařů.

Pozice posudkářů velmi často plní nekompetentní lékři, kteří nejsou schopni objektivně posoudit opravdový stav zdravotně postiženého. Proč neustále lže Drábkovo ministerstvo? Už u kulatých stolů sociálních partnerů bylo stále mlženo, Nečasův tým se ujal demagogické hry, ve které ti špatní jsou zdravotně postižení. Dokonce v médiích se rozehrála trapná etuda na téma: zdravotně postižení falšují průkazky, proto musíme udělat plastové náhražky těchto průkazek.

Drábek a jeho tým se neštítí sáhnout ke kriminalizaci jedné velmi početné části obyvatelstva. Sto tisíc lidí tak bylo TOPáckým ministrem pojmenováno zloději a nekalými lidmi. Kvůli borcení sociálního smíru dochází tedy k odporné propagandě, ve které jsem předem považován za podvodníka. Není za tímto vládním chování trošku něco jiného? Obrovský systém sociálních karet přinese byznys a peníze jednomu vyvolenému. Několikrát jsem psal články také o tom, jak je tento problém komentován na Slovensku a jak moc je slovenská problematika té české blízká.

Doufám, že média budou tyto praktiky stále více ukazovat ve svých článcích. Je mnoho blogerů, je mnoho aktivistů, kteří poukazují, jednají s politiky a přesto společnost neví co se děje. Mediální svět je držený v pravicových a levicových rukou. Oba dva tábory odmítají pouštět mezi veřejnost tyto informace. Kolikrát mi bylo ze strany médií naznačeno, že ten a ten článek není politicky korekttní. Vždy jsem si našel cestu zveřejnění na internetu, ale poznání, že mediální svět je spjatý s politickým světem bylo velmi poučné.

Čeho všeho bude schopna docílit tato vláda? V listopadu se za několik milionů má uskutečnit Drábkova přesvědčovací kampaň. Budeme v ní také my handicapovaní označovaní za zloděje a prevíty společnosti? Na zveřejňování přesvědčovacích akcí má vláda zbytečných 7 - 10 milionů korun. Tolik prý odhadem stála vydírací akcička lékařských odborů. Přesvědčovat by měla občany o správnosti sociálních reforem stejná PR agentura, která vytvářela vydírání pacientů.

Tato vláda by měla okamžitě skončit. Škodí všem občanům, ničí a ruinuje zdravotně postižené. Tato vláda je ohavná, nepatří do politiky České republiky.

Vyšlo na bolgu idnes.cz, publikováno se souhlasem autora.

Související:

Očesávání invalidů? Frustrace novinářů z okurkové sezony, míní Drábek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…