Pavel Foltán: Koleda koleda štěpáni, aneb Hrnečku dost

24.01.2023 16:55 | Komentář

Z oblasti hentoho masmediálního mainstreamu („dneska mi už mejnstrým ňák nejde přes pysky“) jistý web, jemuž tu podle většiny ohlasů z vox populi už málokdo věří, tak ten jistý „důvěryhodný“ web zvěstoval zdejšímu lidu cosi „ve smysl ten“, že snad prý „Babiš zradil spojence v NATO, je rizikem i pro svou zemi, míní politici“…

Pavel Foltán: Koleda koleda štěpáni, aneb Hrnečku dost
Foto: Foto Jarka Foltánová
Popisek: JUDr. Pavel Foltán, člen Rady ČTK

Inu, ti politici a „politici“ z obsahu toho článku, „to je vskutku hvězdná rota elitářů“ – jak to už kdosi z vox populi stihl aktuálně charakterizovat. A ten postřeh s tou charakteristikou by leckdo leckde mohl považovat za velmi přesný a výstižný. 

Anketa

Kdo víc rozděluje společnost?

hlasovalo: 42135 lidí
Totiž i právní laik – ale i malý logik se špetkou selského rozumu a ještě schopný vlastní svobodné a nezávislé úvahy by k tomu na adresu toho webu, těch politiků i „politiků“ (i všem těm ocáskům, co jim na ten pokus o další manipulaci skočili) – tak i ten právní laik by jim hned mohl vyučit, že Babiš (coby poslanec, resp. občas někam kandidující) nemůže takto „zradit spojence“ – tedy tak, jak se to ten článek na tom webu snaží předestřít. To prostě jen takto nelze, už proto, že ten Babiš, coby poslanec, i coby ten občan v té pozici toho kandidáta kamkoliv, prostě a jednoduše nemá ty kompetence k té kvalifikované zradě a tedy potažmo logicky v těch souvislostech nemůže být „rizikem i pro svou zemi“ – a basta fidli tralala – to je malá násobilka z logiky, politiky, práva, i ústavního práva. Ale hlavně z mediální objektivity, pravdomluvnosti, vyváženosti, atd. a podobně. Takže tu máme v rámci volebního guláše ala pejsek a kočička jen další tzv. „kulinářský porno“ – jak s oblibou říkává v rámci svých TV šou jeden „ano šéf“. A jak by k tomu kdokoliv kdekoliv mohl dodat, např. že by to normální lidi těmhle webíkům, i politikům a spol. měli dát pořádně sežrat a vyžrat až do dna, a pak ještě za tepla vylízat, a nějaká ta TýVí by to mohla přenášet jako novou sur-reality šou. Hrnečku dost. Ostatně, i tohle je už docela hustá koleda koleda štěpáni.       

Nicméně, ne dosti na tom. Jiný web (podle ohlasů z vox populi podstatně serióznější a důvěryhodnější, tedy alespoň zatím) přinesl zajímavou informaci ze sfér legislativní kreativy – pod titulkem „Poslanci by mohli projednat návrh na zrušení nadbytečných právních předpisů“. Prý jde o vládní návrh. A helemese – a že zrovna teď a tady, a že zrovna od nich – ozývají se ohlasy z vox populi – a opět zcela po právu a logicky. Leckdo leckde by si o nich mohl pomyslet, že už se v tom sami nevyznají, a že jsou jako ta sopka, co slovy virtuálního klasika „svou činností zasypala sama sebe“. No a tak by jim k tomu třebas i ten kdokoli kdekoli mohl připomenout, že třeba já jim to už asi tak 33 let říkám dnes a denně, ale oni furt nic, a tak teda „komu není vzájemné rady, tomu není hospodářské pomoci“ – ani jiné, lidové, občanské, politické, atd.

Nicméně – ještě k té jejich iniciativě zrovna teď a tady – někdo někde (a asi by nebyl sám) by mohl položit i logickou otázku, jestli tahle jejich akcička není náhodou taková záminky, aby se jedním vrzem daly zrušit (anebo aspoň osekat) zákony, co jim vadí, a to včetně těch, co jsou součástí ústavního pořádku, např. Listina základních práv a svobod, či sama Ústava, anebo volební zákony, atd., přičemž by mohla být položena i další logicky související a stejně zásadní otázka, jestli ta jejich akcička není jen další kulisa k zastření toho, aby si rychle prosadili jakoby tu „zákonnou“ legalizaci zvacích dopisů a „smluv“ k pobytu cizích vojsk na území ČR a k dalším formám omezení (až totální ztráty) suverenity, svobody, práv a oprávněných zájmů našeho lidu a našich národů – žijících zatím ještě (a kdo ví, možná už v iluzorní) naději, že ČR je právní a demokratický stát. I tohle je dost hustá koleda koleda štěpáni. A jelikož ti novodobí štěpáni si už sami ani vespolek nevědí rady s tím, co si nechali přerůst přes hlavu, a co si za těch 33 let sami navařili (případně dovařili, dopepřili, dochutili a lidu i národu znechutili), tak teď už jen zmateně pobíhají kolem plotny a zoufale křičí „hrnečku dost hrnečku dost“ – jak docela reálně vystihl opět vox populi. Inu, zavařili si to sami sobě. Ale bohužel i nám. Tož tak. Co s tím? Nechá si to tenhle národ a tenhle lid líbit až do nekonečna?      

Kdyby tu teď byl mluvčí národa, miláček lidu, a Mistr Jan Hus naší doby, můj přítel (a spolupracovník svého času) Karel Kryl, ten by vás všechny („chlapci a děvčata, co spolu mluvíte“) hnal štandopéde hodně daleko – a nepochybně víte i jakým krokem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…