Přátelé Šumavy: Co pro společnost vykonali senátor Jirsa a senátorka Rippelová?

05.12.2011 22:33

Reakce na článek senátorů Tomáše Jirsy a Jiřiny Rippelové " Kdo má na Šumavě ekonomické zájmy".

Přátelé Šumavy: Co pro společnost vykonali senátor Jirsa a senátorka Rippelová?

Na uvedený článek jsme už reagovali v Lidových novinách, ale bohužel v redakci v něm udělali výraznou cenzuru.

Článek senátora Jirsy a senátorky Rippelové čtěte ZDE

Hlavním iniciátorem a spoluzakladatelem platformy ŠumavaPro je pan senátor Krejča, zvolený za ČSSD a také vrcholný politik VV poslanec Viktor Paggio. Naše sdružení se připojilo. Za platformou stojí a podepsala ji i řada dalších politiků, hlavně však vědců a nevládních organizací. Jako o. s. Přátelé Šumavy jsme s ministrem Chalupou jmenováni do komise pro přípravu Zákona o NP Šumava. Zároveň se oba senátní politici mýlí, protože pan Petr Ješátko nikdy nebyl a není mluvčím ŠumavaPro. Zúčastnil se pouze jednání s ministrem Chalupou, který s námi souhlasí s cca 25% až 30% bezzásahovostí..

Naše sdružení ve spolupráci s NP Šumava provozuje ve Strašíně informační centrum, kde se dělaly různé akce - nejenom pro turisty, ale také pro místní občany. V roce 2009 jsme získali na provoz 100 000 Kč a v roce 2010 také 100 000 Kč. V letošním roce jsme získali za dnešního vedení 50 000 Kč. Částka 278 412 Kč byla použita na akce pro turisty, propagační materiály a DVD ve spolupráci NP Šumava a nevládní organizace Hnutí Duha. Činnosti našeho sdružení je možno si přečíst na wikipedia - přátelé Šumavy a naše činnost je naprosto transparentní!

V žádném případě se nejednalo o činnost směrující jenom k propagaci bezzásahovosti NP Šumava.
Spíše se divím, že - než  oba senátoři něco napíší, tak by se nad tím měli zamyslet, ale hlavně by se měli zamyslet nad svojí činností!

Pokud se týká mé osoby jako podnikatele v lesnictví, tak se nemám za co stydět. Veškeré  mně vyplacené peníze jsou za  práci s mými  subdodavateli. Píši to proto, aby vše pochopila hlavně veřejnost než jmenovaní politici, protože jejich myšlení je posunuto z politiky jiným směrem, než myšlení běžných občanů.

V NP Šumava jsou bezzásahová území a v zásahových územích se hospodaří dle určitých pravidel. Těžba dřeva, odkornění, instalace lapačů a lapáků a pěstební činnost.Tyto činnosti, které jsou také ochranou lesa, provádím se svými subdodavateli pouze v zásahovém území. Nevím jestli to pan Jirsa a paní Rippelová pochopí, ale jsem přesvědčen, že veřejnost je vzdělaná a bude tomu rozumět.      

Vyzýváme senátory Jirsu a Rippelovou, ať také oni zveřejní, co pro společnost a za peníze z našich daní občanům tohoto státu odvedli. Paní Rippelové, která bude v brzké době obhajovat svoji funkci v našem regionu, se na to zeptáme. Při setkání,kdy mne paní senátorka navštívila u mne doma,mi na otázku, zda si myslí, že její kolega Jirsa má na Šumavě čisté úmysly odpověděla, že si není jistá.Rozešli jsme se přátelsky a myslel jsem,že jsme si vše vysvětlili, ale je vidět, že pro většinu politiků čest a morálka nic neznamená.Co nám paní Rippelová ze Sušice nebo ze senátu odpoví dnes?

Závěrem si dovoluji znovu upozornit, že nehodláme takovou neodbornou diskuzí paní Rippelové umožňovat její zviditelňování se před obhajobou svého senátorského křesla. Je zajímavé, že v minulém období využila našeho sdružení v prezentaci naší práce v oblasti školství - např.Výuka Šumavou, kdy se společné akce v Sušici s nadšením před veřejností za mé přítomnosti zúčastnila.
 
František Hail
Přátelé Šumavy

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Přátelé Šumavy

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…