Radim Valenčík: Úroveň auditů - svědectví o stavu EU?

07.06.2019 16:18

Pokud nemá ministr Brabec pravdu, pokud jde o zřejmá a účelová pochybení v prvním auditu Evropské komise, tak by zasloužil zavřít. Pokud nemá ministr Toman pravdu, pokud jde o zřejmá a účelová pochybení ve druhém auditu Evropské komise, tak by zasloužil zavřít.

Radim Valenčík: Úroveň auditů - svědectví o stavu EU?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Valenčík

Pokud má některý z nich pravdu, pak je situace velmi vážná. Svědčí o rozkladu euroreprezentace, která se nekvalifikovaným zneužitím svých nástrojů vměšuje do vnitropolitického dění členské země. Pokud tak dělá ve spolupráci s našimi domácími udavači, kteří poskytli nekvalitní podklady, měli by se touto situací zabývat "čučkaři", pokud to nejsou čučkaři, protože tím vzniká situace ohrožení země.

V této situaci jsou dvě možnosti: Při dalším shromáždění si demonstranti samou podělaností před mocnými v EU (v daném případě přesněji před spojením udavačů s lobby nejtvrdšího ražení) zazpívají českou hymnu se zdviženou pravicí, nebo zklidníme hormony a začneme se zabývat tak přízemní otázkou, jako jsou české národní zájmy (včetně ekonomických). Témata se nabízejí:

  • V jakém stavu je EU a s jakými riziky v prosazování zájmů různých lobbyistických skupin na úkor našich českých zájmů můžeme počítat.
  • Jak dosáhnout shody v základních otázkách, abychom byli schopni naše národní zájmy hájit.
  • Kdo a jaké kompromisy ve vnitřním politickém a ekonomickém klání musí udělat, abychom nebyli tolik zranitelní.
  • Jak eliminovat roli nekvalifikovaných udavačů a kolaborantů s organizací, o jejíž dokonalosti si nemůžeme dělat iluze.
  • Co je legitimním postupem a kdy se již jedná o chování "přes čáru".

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…