Vaše věc: Ztrácí Babiš nervy, nebo soudnost?

05.01.2018 17:48

Andrej Babiš se v médiích vyjádřil v tom směru, že jeho vláda zruší rozhodnutí Sobotkovy vlády, kterým se před dvěma lety stanovilo navýšení mezd řidičů autobusů v krajích, s tím, že vláda zajistila dotaci tohoto navýšení mezd do rozpočtu krajů ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

Vaše věc: Ztrácí Babiš nervy, nebo soudnost?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Situace je taková, že dopravci v krajích, kteří zvítězili ve výběrových řízeních, obvykle podhodnocovali v těchto řízeních mzdy řidičů, tak aby jejich nabídka byla konkurenceschopná. To ve svých důsledcích znamenalo, že řidiči pracovali za hladové mzdy, často v dlouhých směnách s mnoha přesčasovými hodinami.

Správné rozhodnutí Sobotkova kabinetu před dvěma lety umožnilo, že dopravní podniky napříč republikou zajišťovaly dopravu pro lidi, kteří cestují do práce i za trávením volného času, v krajích prostě byl klid a mír. Zcela nepochybně se jedná o řešení nesystémové – to jsou jistě moudrá slova předsedkyně Asociace krajů Vildumetzové, - a jsem zvědav, co bude Vildumetzová říkat, až řidič autobusů začnou stávkovat. A stačilo by se Vildumetzové také zeptat, zda ona by pracovala za těch necelých 100 korun za hodinu, za které s nesmírnou odpovědností za lidské životy a zdraví lidí pracují řidiči autobusů.

Babiš se prostě zachoval jako miliardář, kterému jsou potřeby drobných lidí, řidičů i jejich cestujících, zcela ukradené. Je po volbách, že, pane Babiši?

Nemusím Sobotku milovat, ale navýšení mezd řidičů autobusů bylo rozumné a pragmatické rozhodnutí jeho vlády. Koneckonců ale, kdo chce kam, pomozme mu tam… Pokud chce A. Babiš ztrácet veřejnou podporu, v okamžiku, kdy začal jako premiér, není třeba mu bránit…

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.