Vladimír Ustyanovič: Přijel cirkus, aneb každý panovník má svého šaška

14.06.2021 14:22 | Komentář

Každý panovník má svého šaška, bohužel někdy tyto role splynou. Tchajwanec, občan z Taiwanu, českým jménem Miloš Vystrčil, přijal kolegyni, původní povolání učitelku, nyní ženu v domácnosti, Světlanu Tichanovskou. Miloš Vystrčil se proslavil výraznými úspěchy v zahraniční politice ČR - mohu uvést několik příkladů - zařídil dovoz čtyř výrobních linek na roušky a respirátory z Taiwanu, které sice nikdo neviděl, ale jak říká klasik: ,,Vážená paní, věřím, že ji máte, ale nikdy jsem ji neviděl,“ stejně jako výše uvedené výrobní linky na roušky a respirátory. Dalším výrazným úspěchem tohoto experta společně ruku v ruce s extrémistou z Pirátské strany Hřibem úspěšně zlikvidoval zájem čínských turistů o návštěvu ČR, kteří byli nejpočetnější turistickou skupinou.

Vladimír Ustyanovič: Přijel cirkus, aneb každý panovník má svého šaška
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Miloš Vystrčil

Paní Tichanovská kandidovala v běloruských prezidentských volbách a získala 10 % mandátů. Předseda senátu Vystrčil ji nazýval paní prezidentkou, tak nevím, zda velké vedro působilo na šedou kůru mozkovou pana Vystrčila, popřípadě učitelské povolání, které někteří zlí jazykové nazývají chorobou, nebo je to stádium pokročilé demence, že nevnímá osobu, se kterou jedná. Možná by bylo na místě, kdyby se jeho kolega senátor Fischer zamyslel a navrhl senátu odvolat předsedu Vystrčila z funkce pro nezpůsobilost vykonávat úřad ze zdravotních důvodů. V podávání těchto žádostí už má praxi.

V žádném případě nejsem zastáncem bizarního prezidenta Lukašenka, ale bylo by vhodné zeptat se běžných občanů v Bělorusku na jejich názor, co se jim líbí a co ne, a ne jenom vybrané a sponzorované skupiny lidí, které jsou placeny zahraničními neziskovkami, potažmo zpravodajskými službami. Tito Fischerové a Němcové cíleně likvidují naše hospodářství z takzvaných bezpečnostních důvodů, aby blok jaderné elektrárny nemohl dostavět ruský Rosatom. Paradoxem je, že v tom takzvaně zaostalém Bělorusku funguje jedna komerční jaderná elektrárna a jedna státní. Taky je podivuhodné, že Finové si nechali postavit jadernou elektrárnu od Rosatomu, že by byli Finové agenti Ruska? Nikoliv. Pouze finská vláda řeší, co je nejlepší pro jejich zemi. A tato naše parta zapšklých senátorních parazitů naši zemi destruuje pro pět minut slávy jako jaderná bomba. 

Jedno z dalších dnešních témat je střet zájmů premiéra Babiše. Nikdy jsem nebyl voličem strany ANO, ale vždy před volbami se vytáhnou kauzy 10 let staré, které by měly být už dávno vyřešeny. Zeptám se, jak je možné, že manžel šéfky eurokomisariátu von der Leyenové čerpá evropské dotace na jeho soukromé nemocnice. Jak je možné, že bratr poslance Jurečky čerpá zemědělské dotace a jak je možné, že rodina ministra Tomana čerpá zemědělské dotace? Na to je jednoduchá odpověď. Když je dotační titul schválený, tak se prostě čerpá. Dále se ptám, jak je možné, že Francie a další státy mají daleko vyšší dotace do zemědělství než naši zemědělci. Přitom mají velké agrární podniky stejně jako Němci. Je korektní, že polský zemědělec je daňově zvýhodněný státem, oproti jiným zemědělcům, například českým, samozřejmě že není. Celá dotační politika EU je paskvil, likviduje kapitalismu a silní vydrancovávají slabé. Jak prohlásil americký prezident Biden, EU je dynamická a silná rozvíjející se ekonomika. To je to samé, jako by o sobě prohlásil, že je mladý jinoch sršící energií. EU požírá sama sebe a je otázka času, kdy dokončí své dílo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 353. Jak ulovit štiku dlouhou jako stehno antické bohyně

16:59 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 353. Jak ulovit štiku dlouhou jako stehno antické bohyně

Petr Žantovský ve svém pravidelném „Jak jsem potkal knihy“ tentokrát vybral pro májové čtení báseň o…