Blažek: Pan Hasenkopf se vyhýbá otevřené debatě o amnestii

07.05.2013 13:40

Prohlášení ministra spravedlnosti Pavla Blažka

Blažek: Pan Hasenkopf se vyhýbá otevřené debatě o amnestii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Blažek na kongresu ODS

Právník Pavel Hasenkopf, který má dost času na mnohá vystoupení v médiích, i na to, aby své facebookové stránky neustále zásoboval nějakými prohlášeními k amnestii, zjevně nemá dost času, nebo spíše odvahy na to, aby svá tvrzení přišel veřejně obhájit před těmi, které už několik dní v médiích systematicky očerňuje.

Smyslem tohoto veřejného setkání měla být zcela otevřená debata odborníků, o nichž se hovoří jako o spoluautorech amnestie. Kdybychom měli informace i o dalších možných spoluautorech amnestie, pozvali bychom je též. Vzhledem k tomu, že pan Hasenkopf se opět vzmohl jen na další facebookovou glosu, místo aby přišel se svými údajnými důkazy a tvrzeními před novináře a tím i veřejnost a debatoval na úrovni, nezbývá mi než konstatovat, že tento člověk s největší pravděpodobností nemá skutečný zájem vysvětlit a zveřejnit co o amnestii ví a vzmůže se jen na prázdná obvinění šířená formou mediálního seriálu.

Autorem amnestie je Václav Klaus. Chápu ovšem, že se veřejnost zajímá o jakékoli informace, které s amnestií souvisejí. Proto jsem je chtěl tímto způsobem poskytnout v co nejotevřenější podobě a ukončit tím debaty nad podílem Pavla Hasenkopfa či Zdeňka Koudelky na přípravě textu lednové amnestie. Dnešním rozhodnutím vyhnout se takové konfrontaci pan Hasenkopf ukázal, jak pevně si stojí za svými názory a do jaké míry je ochoten je bránit.  Pokud člověk, který rozpoutal mediální kampaň proti Ministerstvu spravedlnosti, nevidí důvod k účasti na této veřejné debatě, pak já nevidím jediný důvod brát vážně cokoli, co Pavel Hasenkopf kdy řekl a jakkoli dál reagovat na jeho mediální kampaň. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo spravedlnosti

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…